Puerto del Rosario – capitala insulei Fuerteventura

Lifestyle Travel

Fuerteventura este una dintre cele mai frumoase din Insulele Canare și a doua ca mărime după Tenerife. Datorită frumuseții plajelor și a peisajelor vulcanice uluitoare a fost declarată Rezervație a Biosferei de către Unesco din 2009.

Este un loc plin de posibilități, atât pentru turiștii care caută liniște și odihnă, cât și pentru iubitorii de sport, deoarece se poate practica windsurfing, canotaj, kitesurfing și aproape orice sport care trebuie desfășurat în aer liber, sau se pot face drumeții pentru a explora fiecare colț al insulei sapniole pe o bicicletă sau pe scuter. Fuerteventura este o destinatie pentru tot anul, atât vara cât și iarna menține o temperatură extrem de blândă.

Puerto del Rosario este capitala insulei situată de-a lungul coastei de est, protejată de un frumos golf natural. Este o capitală dinamică, cu aproximativ 40.000 de locuitori, care se remarcă prin activitățile sale culturale, festivaluri și plaje. Înconjurat de apele cristaline ale Atlanticului, Puerto del Rosario este un oraș pitoresc cu infrastructură modernă pentru turism. Orașul nu este doar interesant, dar cu siguranță este și un punct de plecare pentru descoperirea frumuseților din Fuerteventura. Portul său este foarte bine conectat atât cu celelalte Insule Canare, cât și cu coasta spaniolă sau africană. Legăturile interne cu alte locuri de pe insulă sunt, de asemenea, bine organizate.

Orașul a fost fondat în 1795, la acea vreme se numea Puerto de Cabras schimbându-și numele în Puerto del Rosario abia în anii 1950. Statutul de capitală l-a primit în 1860.
Pentru a cunoaște mai bine orașul, faceți o plimbare pe Calle Primero de Mayo, principala sa arteră pietonală, unde magazinele, restaurantele și terasele sunt un punct de întâlnire atât pentru localnici, cât și pentru turiști. De acolo vă puteți începe vizita către diferite locuri de interes din oraș.

Printre procipalele atracții se numără:
Biserica Maicii Domnului a Rozariului – declarată sit de interes cultural. Este situată pe strada Primero de Mayo și este parohia principală a orașului. Construcția a început la începutul secolului al XIX-lea, dar abia în 1931 a fost finalizată actuala biserică;
Casa Museo de Unamuno – situată în vechiul hotel din Fuerteventura, unde a locuit Miguel de Unamuno (scriitor spaniol) în timpul exilului său pe insulă în 1924, pe vremea dictaturii lui Primo de Rivera. Casa găzduiește obiecte, imagini și texte care reflectă atmosfera tipică a acelor vremuri;

Centrul de Artă Juan Ismael – unul dintre punctele de referință ale culturii, nu doar pentru insulă , ci și pentru Canare în general. Are două săli de expoziție, o sală de conferințe, un centru de documentare și o secție educațională. Acest centru cultural găzduiește expoziții de artă contemporană, ateliere și conferințe;
Ecomuzeul La Alcogida – arată cum era viața tradițională în zonă. Acest ecomuzeu introduce arhitectura tradițională și vă permite să participați la activități agricole, zootehnice și artizanale. Este dedicat în special copiilor, care pot vedea modul în care boabele sunt măcinate, producția artizanală de pâine și brânză, îngrijirea animalelor domestice și munca olarilor și țesătorilor. Este, de asemenea, un loc bun pentru a cumpăra gofio, pâine și alte produse artizanale;

Parcul sculptural – în această incintă în aer liber există peste 50 de sculpturi provenite, în mare parte de la Simpozionul Internațional de Sculptură care se desfășoară anual în Puerto del Rosario;
Palasio de Formacion y Congresos (Palatul de Formare și Congrese) – această clădire modernă, situată pe malul mării, găzduiește principalele congrese și evenimente ale capitalei insulei. Are un auditorium cu o capacitate de 1.500 de persoane.
De asemenea, p entru pasionații de cumpărături, în Puerto del Rosario există cel mai mare centru comercial din Fuerteventura, „Las Rotondas“. Are trei etaje unde se pot face cumpărături în tot felul de magazine: îmbrăcăminte, bijuterii, articole sportive, electronice, magazine pentru copii etc. Există, de asemenea, un supermarket mare (HiperDino) și diverse restaurante fast-food.

Plaje – Insulele Canare sunt cunoscute pentru plajele paradisiace cu nisip alb sau auriu și ape cristaline, care se găsesc inclusiv în Puerto del Rosario, un adevărat paradis pentru cei care, pe lângă marea destinată relaxării, iubesc sporturile nautice, datorită apei blânde și climatului destul de cald în orice perioadă a anului.Ca și în restul insulei, plajele din Puerto del Rosario se remarcă prin condiții ideale pentru surfing. Printre acestea se numără:
Playa Blanca – este unul dintre golfurile plăcute din Puerto del Rosario la care se poate ajunge mergând de-a lungul promenadei. Are nisip auriu și o lungime de aproxomativ de 500 metri lungime si 50 metri lățime. Plaja dispune de toate serviciile necesare: parcare , dușuri, loc de joaca pentru copii si un restaurant într-o unitate din apropiere. Acest loc atrage iubitorii de sporturi nautice pentru că aici puteți face kiteboarding și surfing;

Plaja Chica – situată într-o zonă centrală, aproape de promenadă. Nisipul său alb și apa cristalină fac din Plaja Chica un loc plăcut, care merită vizitat. Are 120 de metri lungime și dispune de servicii pentru persoane cu mobilitate redusă, precum si de supraveghere, băi, dușuri, umbrele, baruri si terase la câtiva metri distanță;
Plaja Caletillas – situată în sudul capitalei, care este o bijuterie autentică ascunsă în Puerto del Rosario unde să navigați. Această enclavă naturală sălbatică este izolată de alte locuri, ceea ce o face un loc bun pentru a vă deconecta de la lume;

Puerto Lajas – situată la câțiva kilometri de capitală, se remarcă pentru practicarea sporturilor nautice, precum surfing, windsurfing, kitesurfing, printre altele. Nisipul său negru te face să te simți mai aproape de trecutul vulcanic al insulei. Are o suprafață de aproximativ 700 de metri lungime și aproximativ 15 în lățime.
În ceea ce privește bucătăria, oferta gastronomică din capitală este destul de largă și variată. Există mai multe terase exterioare cu baruri, restaurante și cafenele unde vă puteți bucura de mâncăruri tipice, naționale sau internaționale la cel mai bun preț. Printre felurie de mâncare delicioasă care trebuie încercercate: „papas arrugadas con mojo”, tapas, carne de capră sau sancocho, împreună cu o selecție grozavă de băuturi.

În ceea ce privește cazarea, în Fuerteventura există o ofertă incredibilă de hoteluri ideale pentru a vă bucura de climă și de toate serviciile de care aveți nevoie.
Atât zborurile internaționale, cât și navele de croazieră ajung în capitala insulei Fuerteventura . Există un singur aeroport pe insulă, situat la cinci kilometri de capitala Puerto del Rosario.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *