Primăria Sectorului 1

Punct de prim-ajutor deschis de Primăria Sectorului 1 pe Magheru

Social

Primăria Sectorului 1 a inaugurat, marți, un nou punct de lucru al Complexului Multifuncțional “Caraiman”, primul centru medical deschis de o autoritate locală pentru a veni în sprijinul persoanelor cu venituri reduse.

Locuitorii Sectorului 1 vor primi ajutor medical în caz de urgență primară (testarea glicemiei, monitorizarea tensiunii arteriale) și vor beneficia de consultații minime pentru care nu este necesară deplasarea la Complexul Multifuncțional Caraiman (Str. Caraiman nr. 33A).

De asemenea, bucureştenii care au domiciliul în Sectorul 1 îşi vor putea face programări la unul dintre cabinetele medicale care funcţionează în cadrul Complexului Caraiman: urologie, cardiologie, ginecologie, stomatologie etc.

Prezent la inaugurare, primarul Dan Tudorache a declarat: ”Am deschis acest punct de lucru nou pentru că este foarte important ca cetățenii Sectorului 1 să știe că pot beneficia atât de servicii medicale de calitate, cât și de aparatură performantă”.

Situat pe Bulevardul Magheru nr. 12-14, bloc Aro (Patria), în punctul de lucru vor fi oferite persoanelor interesate informaţii legate de activitatea Complexului Caraiman. Totodată, în acest spațiu se vor desfășura și o serie de campanii medicale.

Pe perioada caniculei, această locaţie va funcţiona şi ca punct de hidratare şi de prim ajutor pentru toţi cetăţenii care tranzitează zona Romană, indiferent de domiciliul acestora.

În Sectorul 1 funcționează, încă din anul 2008, Complexul Multifuncțional Caraiman, care oferă o gamă largă de servicii medicale gratuite pentru bucureştenii cu venituri reduse din Sectorul 1 care au probleme de sănătate. În ultimii ani, serviciile medicale au fost diversificate, ajungându-se în prezent la

peste 10 cabinete: planificare familială, medicină de familie, dermatologie, oftalmologie, ostretică-ginecologie, urologie, radiologie, cardiologie, oncologie, ORL, stomatologie, psihiatrie-psihologie, laborator analize.

De asemenea, Complexul Caraiman are și un serviciu de ambulanță socială cu şase mașini, medici și asistente, prin care se asigură asistență medicală la domiciliu pentru persoanele în vârstă cu probleme grave de sănătate, cu pensii mici, persoane care au suferit accident vascular cerebral, infarct sau au alte probleme neurologice și nu se pot deplasa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *