Québec City – cel mai romantic oraș din Canada

Actualitate

Quebéc City este cel mai romantic oraș din Canada și cel mai european oraș din America de Nord. Dacă doriți o escapadă romantică de modă veche acesta este locul unde puteți merge. Faceți o plimbare cu trăsura sau mergeți de-a lungul râului Saint Lawrence, ori răsfățați-vă persoana iubită într-un mare hotel vechi, serviți preparate din bucătăria franceză și să savurați băuturi în timp ce priviți orizontul orașului.

Québec este capitala provinciei cu același nume și a fost fondat în 1608 de exploratorul Samuel de Champlain. Vieux Quebec (orașul vechi) este un sit al Patrimoniului Mondial UNESCO. Această parte a orașului este destinația preferată pentru mulți turiști.

Orașul este situat pe malul râului Saint Lawrence și are un mediu tipic tradiției francize, este practic un colț al Europei în Canada. Engleza sau franceza sunt vorbite în general în Canada, dar în Quebec, mulți vorbesc ambele limbi, chiar dacă cultura dominantă este în mod clar, cea franceză.

Atracțiile în Québec City și împrejurimile sale sunt foarte multe și potrivite pentru toate tipurile de vacanță. Printre acestea se numără:

Zidurile care înconjoară orașul vechi reprezintă unul dintre cele mai deosebite monumente, printr-o plimbare de-a lungul părții superioare vă puteți bucura de o vedere sugestivă asupra orașului și a râului St. Lawrence;

Vechiul Québec este perla Canadei franceze – unul dintre cele mai frumoase locuri din toată America de Nord. Străzile înguste pietruite sunt căptușite cu case din secolele XVII și XVIII. Fiecare pas pe care îl faceți vă va duce înapoi în trecut. Aici puteți vedea: o baterie de artilerie din secolul al XVIII-lea, o piață mare din secolul al XVII-lea și multe alte locuri istorice. În realitate, plimbarea în jurul vechiului Québec este ca și cum ai explora un oraș european antic.

Zona este compactă și ușor accesibilă. În timpul zilei puteți admira vitrinele din Rue Ste-Jean, vă puteți urca în vârful Cetății, puteți vizita fortificațiile și apoi vă puteți plimba de-a lungul râului, pe Promenade des Gouverneurs și veți ajunge la promenadă din care aveți priveliștea clasică a celei mai faimoase clădiri din Quebec, Chateau Frontenac – un hotel de lux, dar construit ca un castel de poveste, cu elemente medievale și renascentiste, ca și castelele franceze și scoțiene;

La trei minute de mers pe jos, puteți admira Catedrala Notre Dame de Québec, o construcție care datează din secolul al XVII-lea, în interiorul căreia puteți vedea baldachinul auriu, scaunul episcopal, lampa și vitraliile. În cripta sa se află mormintele unor episcopi și guvernatori. Bazilica Notre Dame de Québec este principala catedrală catolică a orașului, a fost construită în 1633 de Samuel de Champlain exact pe locul unde se afla capela anterioară;

Citadelle de Québec – o fortăreață masivă, protejată de ziduri groase, ce datează din 1820, fiind astăzi un post militar activ pentru generali, ofițeri si militari, precum și ca reședință de vară a guvernatorului general al Canadei. În timpul verii, în fiecare zi, la ora 10 dimineața, puteți urmări ceremonia schimbării gărzii;

Muzeul Civilizației din Québec – o instituție compusă din trei părți, care aprofundează numeroasele fațete ale istoriei umane, principalul muzeu situat în Basse-Ville, lângă Portul Vechi. Construit după proiectul binecunoscutului arhitect Moshe Safdie, Muzeul Central este de mare interes arhitectural. Colecția permanentă se bazează pe civilizații din întreaga lume și pe explorarea experienței din Québec. Museum of Francophone America (Muzeul Americii Franceze) este găzduit în istoricul Séminaire de Québec din Orașul de Sus și tratează toate aspectele istoriei francezilor din America de Nord. Muzeul Civilizației are exponate și la Place Royale;

Place Royale – vizita în această Piață mare vă duce înapoi în timp, în primele zile ale colonizării Noii Franțe, când Champlain s-a stabilit cu primii coloniști, chiar în acest loc. În Piață se înfățișează Muzeul de la Place Royale, care spune povestea civilizației franceze din America de Nord.

Printre alte obiective de interes se numără: Clădirea Parlamentului ,Vieux Port (Portul Vechi), Quartier Petit-Champlain( o mică zonă comercială), Pont de Québec (podul care traversează cursul inferior al râului Saint Lawrence).

Dacă doriți să vedeți câteva dintre atracțiile de top ale orașului într-o perioadă scurtă de timp, Quebec City Sightseeing Tour este o opțiune excelentă. Această excursie de două ore într-un autocar confortabil vă duce în jurul locurilor de top ale orașului, cum ar fi Québec, Câmpiile lui Abraham și Place Royale. Pe parcursul călătoriei, veți auzi povești despre cultura și istoria orașului de la un ghid.

Pentru o experiență deosebită, bucurați-vă de muzică și băuturi în barurile de jazz, plimbați-vă prin magazinele la modă, savurați delicioase preparate din bucătăria Québécois, patinați pe patinoarul în aer liber – Palais Montcalm sau faceți caiac și canotaj în frumosul râu St. Lawrence.

În ceea ce privește gastronomia, multe restaurante oferă meniuri fixe pentru prânz, care sunt mai ieftine, în timp ce seara puteți lua cina ca la carte. De asemenea, de-a lungul străzii Rue St. Jean există numeroase restaurante etnice care oferă meniuri vegetariene și vegane.

Printre mâncărurile tradiționale gustate în toată Canada se numără Poutine, născut chiar în Quebec în 1950. Sunt cartofi prăjiți acoperiți cu sos și cuburi de brânză. Printre cele mai vechi feluri de mâncare se numără: Tourtière – plăcintă sărată făcută cu carne de vită și carne de porc, care datează din secolul al XVII-lea; Paté chinoise – un fel de plăcintă cu trei straturi: carne de vită tocată, cremă de porumb în mijloc și piure de cartofi deasupra; Pouding-chomeur, un desert care a apărut pe mesele din Quebec în timpul crizei economice din 1929 și înseamnă literalmente budinca șomerilor. Este o prăjitură albă înmuiată într-un sirop din zahăr și apă.

În ceea ce privește cazarea, cele mai romantice spații de cazare sunt micile hoteluri în stil european, împrăștiate în jurul orașului vechi, cum ar fi B&B Chez Marie-Claire și B&B Chez Hubert, care sunt pline în săptămânile sezonului estival, deci este convenabil să faceți rezervări din timp. Atmosfera pe care o oferă este plăcută și prețurile nu sunt excesive.
Din punct de vedere climatic, cele mai bune luni pentru a vizita orașul Quebec sunt vara, din iunie până în septembrie, când vremea este în mare parte senină și temperaturile sunt calde. Cu toate acestea, cele mai fierbinți luni sunt iulie și august, cu o temperatură medie de 23 ° C.

Cele mai reci luni sunt ianuarie și februarie, când coloana de mercur nu depășește -6 ° C și coboară până la aproximativ -15 ° C. Desigur, orașul poate fi vizitat atât din mai până în octombrie pentru culorile parcurilor sale, cât și din decembrie până la sfârșitul lunii martie pentru a-l vedea acoperit de zăpadă.

Pentru a ajunge în Qebec, nu există zboruri directe din Bucureşti către Québec City. Puteți opta pentru un zbor cu escală in marile orașe europene.
Aeroportul Jean Lesage din Quebec are o legătură directă cu aeroportul Charles de Gaulle din Paris, operat de Air Transat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *