Rafael Nadal – decorat de Regele Filip al VI-lea al Spaniei

Lifestyle

Jucătorul spaniol de tenis, Rafael Nadal a primit din partea Regelui Filip al VI-lea al Spaniei o decorație intitulată Camino Real – „Drumul Regal” pentru eforturile depuse ca ambasador spaniol în sportul mondial.
Abia întros din Regatul Unit după ce a participat la funerariile de stat ale Reginei Elisabeta a II-a, Don Felipe i-a oferit marți un premiu lui Rafa Nadal pentru munca sa remarcabilă în proiectarea și promovarea imaginii pozitive a Spaniei în întrega lume.

Premiul „Drumul Regal” este acordat de Institutul Franklin al Universității din Alcalá de Henares (Madrid) care anul acesta sărbătorește a cincea ediție.
În discursul său de mulțumire pentru această recunoaștere, Rafa Nadal vorbește despre ultimele sale accidentări dar și despre veștile importante din familie referindu-se la faptul ca va deveni tată. De asemenea, tenismnul și-a exprimat intenția de a „continua să reprezine numele Spaniei în întreaga lume”, și să rămână la cel mai înalt nivel în competiții.

„A fost un an complicat. Dincolo de accidentări, au apărut noutăți importante în familie, care au devenit între timp vești bune. De aceea, primirea acestei decorații îmi aduce și mai multă fericire. Sper ca această decorație să nu însemne finalul carierei mele. Departe de mine acest lucru sau, cel puțin, nu asta e intenția mea. Intenția mea e să continui să reprezint numele Spaniei în jurul lumii, să rămân activ în circuit și să concurez pentru titluri,” a spus Rafael Nadal, potrivit presei spaniole.
La rândul său, monarhul l-a lăudat pe Rafa ca fiind „o persoană excepțională care rămâne umilă și simplă, dar mereu cu ambiția de a continua să muncească pentru a se perfecționa”, a spus suveranul.

Pe scurt, un sportiv care „a reprezentat întotdeauna cu mare mândrie Spania” oriunde a jucat, a mai spus Regele.
La ceremonie a fost prezent și ministrul Culturii și Sportului, Miquel Iceta, pentru înmânarea premiului care în anii precedenți a revenit lui Plácido Domingo, Valentín Fuster, Pau Gasol și Antonio Banderas.
Rafael Ndal are în palmares 22 de titluri de mare șlem cucerite în carieră.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *