Reacția lui Donald Trump – după ce Congresul a validat victoria lui Joe Biden

Politica

Într-un mesaj postat pe Twitter de un oficial de la Casa Albă, Donald Trump vorbeşte de o tranziţie pașnică pe 20 ianuarie, când joe Biden va prelua funcţia de preşedinte al Statelor Unite.

„Deşi nu sunt total de acord cu rezultatul alegerilor, iar faptele îmi dau dreptate, va fi o tranziţie pașnică pe 20 ianuarie. Am spus mereu că voi continua lupta noastră ca să ne asigurăm că doar voturile legale au fost numărate. Asta reprezintă sfârşitul celui mai grozav prim mandat din istoria prezidenţială, dar este doar începutul luptei noastră să facem America măreaţă din Nou!”, se arată în mesajul lui Donald Trump postat de Dan Scavino, White House Deputy Chief of Staff.

Contul de Twetter a lui Donald Trump a fost suspendat de companie, pentru 12 ore.

Susținătorii lui Donald Trump au luat cu asalt Capitol Hill, în ziua în care Congresul american urma să valideze victoria lui Joe Biden în alegeri.

După câteva ore, clădirea Capitolului a fost securizată, iar în Washington DC a fost decretată stare de asediu. Forțele de ordine au eliberat clădirea și Congresul Statelor Unite și-a reluat sesiunea certificării victoriei lui Joe Biden la alegerile prezidențiale.

Congresmenii americani au validat, în cele din urmă rezultatul comisiei electorale a SUA conform căruia Joe Biden este noul președinte al Statelor Unite, iar Kamala Harris noul vicepreședinte.

Candidatul democrat a obținut victoria în alegeri cu 306 de voturi electorale, față de cele 232 ale lui Donald Trump, la finalul unei întruniri care trebuia să fie una doar de formalitate.

Joe Biden își va prelua mandatul de președinte al SUA la 20 ianuarie. El va deveni astfel al 46-lea președinte al Statelor Unite, în timp ce Kamala Harris va fi prima femeie vicepreședinte din istoria SUA.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *