Regele Charles al III-lea a condamnat abuzurile coloniale – în prima zi a vizitei sale de stat în Kenya

Externe

Regele Charles al III-lea a început miercuri la Nairobi cea de-a doua zi a vizitei sale de stat în Kenya, după ce a condamnat marţi abuzurile coloniale comise de britanici în această ţară din Africa de Est, fără să prezinte însă scuze publice, aşa cum sperau anumite asociaţii, informează AFP.

Programul de două zile al suveranului în vârstă de 73 de ani în capitala kenyană include întâlniri cu antreprenori şi cu tineri, precum şi vizite la un nou muzeu dedicat istoriei Kenyei şi la un orfelinat pentru elefanţi.

Suveranul britanic se va deplasa apoi în oraşul portuar Mombasa din sudul ţării africane, unde Charles al III-lea, extrem de ataşat de chestiunile de mediu, va vizita o rezervaţie naturală şi se va întâlni cu lideri religioşi.
Marţi, în prima zi a vizitei sale de stat, regele Charles al III-lea a depus o coroană de flori la Mormântul soldatului necunoscut, amenajat în grădina în care a fost înălţat în decembrie 1963 drapelul Kenyei, în locul celebrului „Union Jack” britanic, şi a participat la un dineu de stat oferit de preşedintele William Ruto.

„Acte de violenţă abominabile şi nejustificabile au fost comise împotriva kenyenilor în timp ce aceştia duceau o luptă dureroasă pentru independenţă şi suveranitate. Şi pentru asta nu poate exista nicio scuză”, a declarat Charles al III-lea într-un discurs rostit marţi seară.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *