Regele Thailandei

Regele Thailandei s-a căsătorit cu adjuncta gărzii de corp

Lifestyle

Regele Thailandei, Maha Vajiralongkorn, s-a căsătorit cu șeful adjunct al personalului său de securitate și i-a dat titlul de regină, potrivit unui comunicat al Casei Regale, citat de BBC.

„Regele Vajiralongkorn a decis să o promoveze pe Generalul Suthida Vajiralongkorn Na Ayudhya, consoarta sa regală, la statutul de Regina Suthida, iar ea va deține un titlu regal, devenind astfel parte din familia regală”, se arată în comunicat.

Anunțul surprinzător al Casei Regale din Thailanda a venit cu puțin timp înainte de organizarea ceremoniei de încoronare a noii regine, care va avea loc sâmbătă. Regele Maha Vajiralongkorn, în vârstă de 66 de ani, a urcat pe tron în 2016, după moartea tatălui său.

Deși cei doi trăiesc o poveste de dragoste de mulți ani, regele a hotărât de abia acum să oficializeze relația și să îi acorde femeii titlul de regină.

În 2014, actuala Regină Suthida, o fostă însoțitoare de zbor a Thai Airways, a devenit comandantul unității de bodyguarzi a regelui. Ea a devenit în decembrie 2016 general de armată.

Thailanda este o monarhie constituţională din 1932, însă familia regală deţine multă putere şi o avere semnificativă, regele fiind considerat protectorul spiritual al poporului. De asemenea, el este protejat de orice fel de critici prin legi extrem de stricte.

Regele urmează să fie încoronat prin ceremonii budiste şi brahmane complexe care se vor desfăşura pe parcursul a trei zile în acest weekend, totul culminând cu o procesiune prin Bangkok.
În trecut, Vajiralongkorn a mai fost căsătorit de trei ori și are șapte copii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *