Reuniunea trilaterală a prim-miniştrilor Republicii Bulgaria, Republicii Elene şi României

Politica

Premierul României, Marcel Ciolacu a participat, luni la întâlnirea Trilaterală România-Bulgaria-Grecia de la Varna, alături de premierul grec, Kyriakos Mitsotakis, şi cel al Bulgariei, Nikolai Denkov și reprezentanți ai Comisiei Europene, comisarii Margaritis Schinas și Adina Vălean.

În cadrul întâlnirii, premierul Marcel Ciolacu a transmis că a fost relansat dialogul în jurul unor proiecte de interconectare în transporturi, energie, comerț și securitate.
„Am participat astăzi, la Varna, la Trilaterala România-Bulgaria-Grecia prin care am relansat dialogul dintre țările noastre în jurul unor proiecte concrete deinterconectare în transporturi, energie, comerț sau securitate.

În prezența reprezentanților Comisiei Europene, a prim-ministrului grec, Kyriakos Mitsotakis, și cel al Bulgariei, Nikolai Denkov, am reiterat ambiția României de a deveni rapid stat membru al spațiului Schengen și de a deveni un actor economic influent în regiune.

Cu această ocazie, toate cele trei state am agreat să implementăm un #plan de acțiune comun pentru a avea evoluții semnificative în cooperarea trilaterală.

România poate, în parteneriat cu Bulgaria și Grecia, să aibă o influență mai mare în Uniunea Europeană, promovând rolul său central în reconstrucția Ucrainei și dorința de a vedea Republica Moldova și statele din Balcanii de Vest cât mai rapid în Uniunea Europeană.”, a precizat Marcel Ciolacu ]ntr-un mesaj pe pagina sa oficială de Facebook.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *