Rio de Janeiro – Capitala Carnavalului

Actualitate Lifestyle

Rio de Janeiro este unul dintre cele mai cosmopolite orașe din Brazilia, este o metropolă fascinantă cu locuri incredibile, cu o combunație de peisaje naturale minunate între mare, plajă, păduri și munți, clădiri istorice și o scenă culturală plină de viață.

Este renumit pentru cel mai mare Carnaval din lume, pentru plajele Copacabana și Ipanema, (Copacabana este unul dintre simbolurile orașului. Aici s-au filmat pelicule celebre precum : The Purple Rose of Cairo, Carlito’s Way, Raging Bull, The French Connection).

Cunoscut ca orașul Muntelui Corcovado și al lui Cristo Redentor (Cristos Mântuitorul – o statuie cu înălțimea de 40 m, amplasată la sud de oraș, pe muntele Corcovado). Alegeți o zi însorită cu cer senin și urcați aici pentru a vă bucura de o priveliște incredibilă a orașului și faceți o fotografie clasică, ca souvenir.

Un alt punct cunoscut este Pão de Açúcar, în traducere ”pâine din zahăr”, este o stâncă de granit, cu o înălțime de 396m, care se ridică în mijlocul mării, accesibilă cu telecabina.

Rio este pur și simplu unul dintre cele mai faimoase orașe din lume ,cu aproximativ 6 milioane de locuitori. Este cunoscut, de asemenea, și pentru favelele sale, dar și pentru fotbal, care este cel mai important sport al Brazilei. Turiștii care vin în acest loc nu se vor îndrăgosti doar de priveliște, ci și de locuitorii acestuia care, exprimă o bunătate și o bucurie aparte. Când începeți turul orașului, pe lângă peisajele frumoase, veți găsi o mare diversitate culturală care, în majoritatea cazurilor combină: bucuria, dansul, cântatul și, bineînțeles, muzica. Este normal să vedeți festivități pe plajă sau pe străzile orașului, și să vă bucurați în mod evident, de un Samba Show. Experiența din Rio va fi cu siguranță, ceva ce nu veți uita niciodată.

Rio de Janeiro are mai multe atracții turistice pe care vizitatorii nu le pot rata. Pe lângă distracție, pot învăța puțină istorie, în timp ce apreciază simultan diferite piese de artă și arhitectură, printre care: Catedrala Metropolitană, diferitele parcuri naturale, faimosul stadion „Maracanã” (unde Pelé și mulți alți fotbaliști au jucat).

Cu o capacitate de aproximativ 80 000 de spectactori, este cel mai mare stadion din Brazilia si al doilea din America de Sud, după Estadio Monumental din Peru. Inaugurat în 1950 a fost gazda a finalei Campionatului Mondial de fotbal în acel an, a Jocurilor Olimpice de vară din 2016 si FIFA World Cup 2014. Aici au concertat de-a lungul vremii: Frank Sinatra, Tina Turner, Paul McCartney, Madonna, Prince, George Michael, The Rolling Stones și multe alte staruri internaționale.

Vizitați Parcul Național Tijuca, este una dintre cele mai mari păduri urbane de pe planetă. Pădurea face parte dintr-un parc național care cuprinde munți cu trasee și vederi uluitoare, cascade, copaci uriași și o bogată biodiversitate.

O altă atracție este Grădina Botanică care vă permite să vă protejați de căldură și zgomotul mașinilor printre cele 8200 de specii de plante, palmieri vechi de secole și peste 600 de specii de orhidee. În Gradina Botanică din Rio de Janeiro există și diferite animale sălbatice, păsări si alte vietăți, de care vizitatorii se pot apropia.

Centrul orașului este un loc puțin explorat de turiști dar plin de idei interesante: zgârie-nori și arhitecturi vizionare lângă alei care amintesc de trecutul colonial al orașului; biserici antice și muzee noi, cum ar fi Muzeul „Museu do Amanhã „.

Rio de Janeiro se mândrește cu una dintre cele mai frumoase biblioteci din lume, Real Gabinete Português de Leitura, situată în centrul vechi. Biblioteca găzduiește o colectie impresionantă – 350 000 de volume.
Mergeți Santa Teresa, un cartier înalt și pietruit din Rio de Janeiro și plimbați-vă printre casele istorice, ateliere, galerii de artă , muzee și clădiri culturale. Experimentați emoția de a urca cu bondinho, micul tramvai care merge din centrul orașului spre Santa Teresa, trecând peste Apeductul Arcos din cartierul Lapa.

Odată ce vizitați principalele atracții din Rio de Janeiro, vă veți întoarce cu amintiri de neuitat, emoții intense și multe fotografii frumoase.

Pe lângă locurile celebre, istorice și interesante, veți găsi diferite locuri pentru viața de noapte, cu dansuri de tot felul printre care, evident, celebrele Lambada sau Samba. Cartierul Lapa este renumit petru acest gen de distracţii. Orașul oferă o gamă largă de localuri pentru toate tipurile de gusturi.

Rio de Janeiro este un oraș în care puteți călători cu ușurință, dar există anumite activități sau locuri care pot fi departe, așa că ideal este să luați transportul în comun. Pe lângă autobuze, există mai multe companii care oferă servicii de transport 24 de ore pe zi. De asemenea, este posibil să accesați Metro River, care are două linii ce leagă orașul cu câteva puncte importante pentru turism, sau puteți apela la taxiurile galbene.

Bucătăria din Rio de Janeiro este foarte variată și oferă mâncăruri pentru toate gusturile. Printre cele tipice găsim Feijoada – un fel de tocană cu fasole, carne uscată de vită și de porc, care se servește cu orez , varză tocată cu bucăți de slănină prăjită, și felii de portocale (pentru a ajuta la digestie); Moqueca (un fel de tocană braziliană, pe bază de pește, cu ceapă, coriandru, usturoi, roșii și uneori creveți). Există o mare varietate de carne, friptură, pește, salate. Încercați Pão de Queijo ( chifle umplute cu brânză) care pot fi sevite atât la micul dejun cât și pe parcursul zilei.

Ca desert, sunt foarte delicioase budincile din fructe tropicale precum guava, papaya, mango, fructul pasiunii sau carambola dar și Brigadeiros( trufe de ciocolată, făcute din lapte condensat, cacao și unt).

Brazilienii au și propriul fel de băutură alcoolică – Cachaça ( o băutură tradițională făcută din trestie de zahăr). Vă puteți bucura și de alte băuturi specifice locului precum şi de cocktail-uri din cultura americană şi europeană.

În Rio există restaurante specializate în diferite feluri de mâncare, dar găsiți și tarabe cu produse alimentare la prețuri mici, mâncăruri gustoase și tipice pentru Rio de Janeiro și Brazilia.

Pentru pasionații de shopping sunt multe magazine și centre comerciale cu îmbrăcăminte și accesorii ale mărcilor internaționale sau naționale și, de asemenea, sunt târguri unde se găsesc produse handmade, bijuterii, îmbrăcăminte, încălțăminte. Puteți a obține reduceri dacă negociați cu vânzătorii.

Pentru a ajunge în Rio de Janeiro, puteți lua avionul de la București la Lisabona (4h 35min), iar de la Lisabona direct către Rio (9h 55min), cu compania portugheză TAP Air Portugal. Printre companiile care oferă zboruri către Rio De Janeiro sunt: Air France, KLM , Lufthansa, etc.
Există 2 aeroporturi în apropiere de Rio de Janeiro: Rio de Janeiro–Galeão Intl (GIG), Rio de Janeiro Santos Dumont (SDU).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *