Roma a redeschis Colosseumul

Externe

Colosseumul – monumentul simbol al Romei a fost redeschis după aproape trei luni de închiderea, din cauza pandemiei de coronavirus.

Coronavirusul a schimbat modul de vizitare a monumentului: măști obligatorii, termoscanner la intrare pentru a măsura temperatura și dispozitive cu dezifectant sunt disponibile publicului, la intrare.

Ca măsură de precauţie, la porţile sale a fost instalat un punct sanitar ambulator, cu un medic ce va oferi asistenţă vizitatorilor a căror temperatură depăşeşte 37,5 de grade.

Conform instrucțiunilor administratorilor Amfiteatrului din Roma, biletele trebuie rezevate online pe site-ul oficial – www.parcocolosseo.it. Toate biletele sunt conectate la o aplicație gratuită care permite, de acasă sau la intrarea în zona arheologică, să descarce hărțile traseelor, conținutul istoric și toate informațiile utile pentru vizitarea în siguranță.

Accesul la Colosseum este asigurat exclusiv de așa-numitul “Sperone Valadier”și va fi permis persoanelor sau grupurilor de până la 14 persoane, distanțate corespunzător și însoțite pe parcursul vizitei, cu intrare la fiecare 15 minute.

Orarul de intrare este între 10.30 și 19.15, ultimul acces fiind la ora 18.15.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *