România a intrat pe LISTA ROȘIE a țărilor cu risc epidemiologic – alături de Republica Moldova și Bulgaria

Actualitate Social

România intră pe Lista Roșie a țărilor cu risc epidemiologic ridicat. Comitetul Național pentru Situații de Urgență a adoptat în ședința de joi, 30 septembrie, Hotărârea numărul 77 prin care a fost actualizată lista țărilor/teritoriilor de risc epidemiologic ridicat.

Modificări survenite:
– în zona roșie au intrat: România, Republica Moldova, Armenia, Bulgaria, Belarus și Groenlanda;

– în zona galbenă au intrat:
• din zona roșie, în urma scăderii incidenței: Austria, Elveția, Gibraltar, Iran, Maldive și Bahamas;

• din zona verde, în urma creșterii incidenței:Ucraina, Insulele Feroe și Leshoto;
– în zona verde au intrat: Olanda, Germania, Franța, San Marino, Liechtenstein, Vietnam, Puerto Rico, Sri Lanka, Honduras, Kosovo și Capul Verde.

De asemenea, se modifică HCNSU 43 din 01.07.2021 prin includerea excepției de la măsura carantinei pentru conducătorii autovehiculelor de transport marfă precum și cei care asigură transport de persoane, dacă prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecţia cu SARS-CoV-2 efectuat cu cel mult 72 de ore înainte de intrarea în ţară, în condițiile deplasării în scop profesional.

„Conducătorii autovehiculelor cu capacitatea maximă autorizată mai mare de 2,4 tone care asigură transportul de marfă, precum şi conducătorii autovehiculelor prevăzute cu mai mult de 9 locuri pe scaune, inclusiv locul conducătorului, care asigură transport de persoane, se exceptează de la măsura carantinei (…) dacă prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecţia cu SARS-CoV-2 efectuat cu cel mult 72 de ore înainte de intrarea în ţară, iar deplasarea se realizează doar în scop profesional”, se arată în hotărârea CNSU.

Lista intră în vigoare începând cu data de 3 octombrie, ora 00:00.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *