Blockchain Summit

Romania Blockchain Summit – București 21 și 22 iunie 2019

Social

Romania Blockchain Summit este unul dintre cele mai importante evenimente de tehnologie din Sud-Estul Europei.

Romania Blockchain Summit va avea loc la București, la Palatul Parlamentului, între 21 și 22 iunie, și este organizat sub înaltul patronaj al Ministerului Comunicațiilor și Societății Informaționale, în parteneriat cu reprezentanți ai industriei blockchain din România și cu participarea Observatorului și forumului UE privind tehnologia blockchain.

Evenimentul promite să fie una dintre cele mai importante conferințe dedicate tehnologiilor inovatoare din regiunea Europei de Sud-Est, reunind sectorul public, factori de decizie politică, dezvoltatori, cercetători, antreprenori și inovatori locali și europeni.

Romania Blockchain Summit își propune următoarele obiective:
Dezbaterea și identificarea celor mai reușite studii de caz pentru implementarea tehnologiei blockchain;

Pregătirea unui spațiu pentru a conecta cererea cu oferta pentru proiecte dezvoltate pe baza tehnologiei blockchain;

Crearea unui mediu pentru facilitarea de discuții care să conducă la noi parteneriate ce pot genera noi proiecte de succes în industria blockchain;

Dezvoltarea dialogului dintre oficialii guvernamentali, autoritățile de reglementare și sectorul privat;

Promovarea forței de muncă și expertizei locale;
Schimbul de informații și experență între investitori și antreprenorii la început de drum.

Invitați de renume din industria blockchain, dezvoltatori, antreprenori, oficiali de stat și entuziaști ai tehnologiei sunt așteptați să se alăture conferinței de la Palatul Parlamentului din București, în perioada 21 iunie – 22 iunie, pentru a face schimb de idei și pentru a învăța din exemplele de succes de la nivel european.

„Acum este momentul optim pentru a lansa o dezbatere amplă în ceea ce privește viziunea noastră de viitor asupra capabilităților tehnologiei blockchain de a impacta existența noastră în general, să analizăm potențialul acesteia de a schimba felul în care ne desfășurăm activitatea în diverse domenii și de a înlătura barierele în relațiile de colaborare.

Trebuie să încurajăm și să susținem tehnologiile inovatoare pe care le putem folosi cu încredere, care ne pot ajuta în eforturile noastre de a asigura transferul de active digitale și să descoperim noi aplicații și utilizări ale tehnologiei pentru a îmbunătăți viața noastră de zi cu zi și competitivitatea afacerilor noastre”, a declarat Alexandru Petrescu, ministrul Comunicațiilor și Societății Informaționale.

„Blockchain nu este doar o tehnologie, ci o nouă modalitate de a conecta oamenii, creând o economie și o societate cu totul nouă și inovatoare. Iar România, datorită avantajelor sale unice în materie de resurse umane, tradiție și infrastructură IT, nu poate sta de-o parte. Trebuie să ne asumăm o poziție îndrăzneață ca pionieri și inovatori, și să devenim lideri regionali în industria blockchain, care este în plină dezvoltare.

Pentru a stimula progresul, trebuie să ne asumăm o voce unitară și să comunicăm avantajele pe care le aduce tehnologia blockchain pentru foarte multe industrii locale. Misiunea noastră, în cadrul Asociației Blockchain România, este de a educa publicul, de a promova dezvoltarea unei comunități locale de blockchain și de a deveni liderul dialogului cu autoritățile de reglementare”, a declarat Armand Domuța, președintele Asociației Blockchain România.

Companiile și antreprenorii care vor participa la eveniment vor avea șansa de a-și prezenta ideile de business în fața unor fonduri de investiții cunoscute din regiune. Investitorii experimentați vor fi, de asemenea, în juriul care va evalua și va premia cele mai promițătoare proiecte, în cadrul competiției de pitch pentru startupuri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *