România suspendă toate zborurile din și spre Marea Britanie din cauza creșterii infectărilor cu noua tulpină coronavirus

Social

România interzice zborurile din și spre Regatul Unit din cauza creșterii infectărilor cu noua tulpină coronavirus. Decizia va intra în vigoare de luni, 21 decembrie de la ora 19.00 și este valabilă timp de 14 zile.

Potrivit hotărârii emisă, duminică, de Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă (CNSU) , zborurile din și către Marea Britanie și Irlanda de Nord au fost suspendate, pentru o perioadă de 14 zile. Mai mult, se va aplica și carantina pentru toate persoanele care sosesc în România, din cele două țări.

Conform hotărârii nr. 61 a CNSU, decizia a fost luată din cauza apariţiei unei noi tulpini a virusului SARS-CoV-2 la nivelul Marii Britanii şi Irlandei de Nord şi se va institui de luni, 21 decembrie.

„Având în vedere apariţia unei noi tulpini a virusului SARS-CoV-2 la nivelul Regatului Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord, solicitarea Institutului Naţional de Sănătate Publică, precum şi analiza factorilor de risc privind apariţia noii tulpini întocmită la nivelul Centrului Naţional de Coordonare şi Conducere a Intervenţiei, luând în considerare persistenţa unui număr crescut de persoane infectate pe teritoriul naţional, precum şi apariţia zilnică a unor cazuri noi de persoane infectate, atât prin circulaţia virusului pe teritoriul naţional, cât şi prin importarea acestuia odată cu revenirea în ţară a persoanelor posibil infectate aspecte care generează o presiune constantă asupra capacităţii de gestionare a unităţilor administrativ-teritoriale şi a sistemului sanitar, (…) se aprobă introducerea Regatului Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord în lista ţărilor/zonelor/teritoriilor de risc epidemiologic ridicat pentru care se instituie măsura carantinei asupra persoanelor care sosesc în România din acestea. Măsura prevăzută se aplică începând cu data de 21 decembrie, ora 0.00”, se arată în hotărârea CNSU.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *