România va fi reprezentată de opt sportivi la Campionatele Mondiale de Nataţie de la Doha

Sport

România va fi reprezentată de opt sportivi, cinci înotători şi trei săritori în apă, la Campionatele Mondiale de nataţie de la Doha (2-18 februarie), marele absent fiind David Popovici, dublu campion european la 100 şi 200 m liber.

Liderii delegaţiei noastre sunt Constantin Popovici, campion mondial en titre la sărituri de la mare înălţime, şi Cătălin Preda, vicecampionul mondial, care au arătat deja că sunt în mare formă, la Auckland, unde în weekend a avut loc ultima etapă a circuitului mondial Red Bull Cliff Diving. Popovici, de la CSM Bacău, a cucerit în premieră Trofeul King Kahekili, în timp ce Cătălin Preda (CSA Steaua) s-a clasat al patrulea în clasamentul general, după locul al doilea ocupat la Auckland.

Cei doi vor evolua în concursul de sărituri de la mare înălţime, prevăzut pe 13 şi 15 februarie. Constantin Popovici se va alinia şi la startul probei de platformă (10 m), în tentativa de a reuşi calificarea la JO 2024 de la Paris. La platformă 10 m vom fi reprezentaţi la feminin de Nicoleta Angelica Muscalu (CSŞ Triumf). O clasare în primii 18 le-ar aduce calificarea celor doi la JO de la Paris. La Mondialele de la Fukuoka, Constantin Popovici a fost al 18-lea la platformă, iar Muscalu a 25-a.

În probele de înot, prevăzute între 11 şi 18 februarie, vor concura Vlad Stancu (înscris la 400 m, 800 m şi 1.500 m liber), Robert Badea (200 şi 400 m mixt), Patrick Dinu (100 m liber), Denis Popescu (100 şi 200 m spate) şi Andrei Anghel (50 m spate).

Stancu (CSA Steaua), Badea (CSA Steaua), Dinu (CSM Constanţa) şi Popescu (CSM Olimpia Bucureşti) participă în premieră la un Mondial de seniori în bazin olimpic. Vlad Stancu (CSA Steaua) a obţinut deja calificarea la JO 2024 în probele de 800 şi 1.500 m liber. Denis Popescu (CSM Olimpia Bucureşti) are ca obiectiv obţinerea baremului de calificare olimpic.
Andrei Anghel (CSM Bucureşti) a participat la Mondialele de la Fukuoka din 2023, fiind al 10-lea la 50 m spate, respectiv al 34-lea la 100 m spate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *