Romfilatelia introduce în circulaţie emisiunea de mărci poştale Curtea de Conturi a României (1992-2022)

Lifestyle

Cu ocazia aniversării a treizeci de ani de la reînfiinţarea instituţiei supreme de audit fundamentală pentru orice construcţie democratică, Romfilatelia introduce în circulaţie joi, 8 septembrie a.c., emisiunea de mărci poştale Curtea de Conturi a României (1992-2022).

În cadrul emisiunii, alcătuite din două mărci poştale, cu valorile nominale de 10 Lei şi 10,50 Lei, două minicoli, un bloc dantelat de patru timbre şi un plic prima zi, sunt redate elemente identitare, respectiv siglele oficiale şi aniversare ale instituţiei şi sigle ce prezintă apartenenţa acesteia la organizaţii internaţionale şi clădirea în care instituţia îşi are sediul.
Înfiinţată în 1864 de domnitorul Alexandru Ioan Cuza, Înalta Curte de Compturi a avut un rol semnificativ în dezvoltarea statului român modern.

O instituţie menită să vegheze asupra modului de administrare a resurselor financiare ale ţării nu putea lipsi din statul modern care se înfiripa.
Constituţia României din 1991 a repus Curtea de Conturi în ansamblul instituţiilor esenţiale ale statului democratic, după o perioadă de desfiinţare. Legea privind organizarea şi funcţionarea Curţii de Conturi a fost adoptată şi promulgată apoi de Preşedintele României, în 8 septembrie 1992.

În prezent, Curtea de Conturi parcurge un amplu proces de modernizare care implică transformarea instituţională prin modificarea cadrului normativ specific şi definirea de obiective strategice care să îi ghideze activitatea în anii ce vor urma.

Romfilatelia mulţumeşte reprezenanţilor Curţii de Conturi a României pentru sprijinul documentar acordat la realizarea acestei emisiuni de mărci poştale.
Emisiunea va fi disponibilă de joi, 8 septembrie, în reţeaua magazinelor Romfilatelia din Bucureşti, Bacău, Braşov, Cluj-Napoca, Iaşi, Timişoara, precum şi în magazinul nostru online: http://romfilatelia.ro/store/.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *