vladimir putin

Rusia a anunţat că toate avioanele de luptă furnizate Ucrainei vor fi distruse

Externe

Rusia a anunţat, vineri că toate avioanele de luptă furnizate Ucrainei de statele occidentale vor fi distruse, după ce statele membre NATO Polonia şi Slovacia s-au angajat să trimită avioane de luptă MiG-29 Kievului, relatează Reuters.
De la declanşarea invaziei ruse în Ucraina în urmă cu peste un an, ţările NATO au trimis miliarde de dolari în ajutor militar Ucrainei, în contextul în care Kievul solicită arme despre care susţine că sunt vitale pentru respingerea avansului rus.
Moscova a acuzat Occidentul că participă direct la conflict furnizând arme Ucrainei şi a avertizat şi anterior că armele NATO sunt ţinte legitime pentru forţele sale.
„În cursul operaţiunii militare speciale tot acest echipament va fi distrus”, a declarat presei purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov.
„Pare că toate aceste ţări sunt astfel angajate în eliminarea unui echipament vechi care nu le este necesar”, a adăugat el.
Slovacia a comandat avioane de luptă F-16 din SUA în 2018 pentru a înlocui avioanele MiG-29 învechite. Flota sa de 11 avioane MiG-29 a fost scoasă din funcţiune vara trecută.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *