petrol

Rusia oferă asiaticilor contracte de petrol pe termen lung cu un discount de până la 30%

Externe

Rusia a abordat câteva ţări din Asia pentru a le oferi posibile contracte de petrol pe termen lung cu un discount de până la 30%, a anunţat Bloomberg citând un oficial occidental, transmite Reuters.

Discuţiile ar putea reprezenta un indiciu că Rusia încearcă să evite discuţiile din G7 privind crearea unei excepţii pentru iminentele sancţiuni UE impuse împotriva petrolului rusesc, a declarat oficialul pentru Bloomberg.
Sub presiunea sancţiunilor occidentale, Rusia exportă mai mult combustibil în Asia şi spre alte pieţe îndepărtate, conform datelor Refinitiv şi ale traderilor.

Uniunea Europeană şi-a redus din martie importurile de produse petroliere ruseşti şi a fost de acord cu o interzicere completă din februarie 2023. În august, exporturile de păcură din Rusia spre Ţările de Jos şi Estonia au scăzut la zero, de la 365.000 tone şi, respectiv, 170.000 tone în iulie.

Livrările de combustibil spre Singapore din porturile ruseşti ar putea depăşi luna aceasta 350.000 tone, după ce nu au existat livrări în iunie şi iulie.

În iulie, Reuters anunţa, citând surse care au dorit să-şi păstreze anonimatul, că UE ar putea interzice importul şi tranzitul unor combustibili din Rusia cu şase luni înainte de data planificată.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *