Comandamentul Sezon Estival 2019

S-a înființat Comandamentul Sezon Estival 2019

Actualitate Social

Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor a lansat luni, la Constanța, „Comandamentul Sezon Estival 2019”, pentru protejarea sănatății publice a turiștilor aflați în vacanță pe litoralul românesc, informează ANSVSA.

Începând de luni și până la sfârșitul lunii august, echipe de inspectori sanitari veterinari și pentru siguranța alimentelor vor verifica modul în care sunt respectate condițiile sanitare veterinare și pentru siguranța alimentelor privind producerea, prelucrarea, depozitarea, transportul și comercializarea produselor alimentare, potrivit ANSVSA.
Activitatea Comandamentului va fi realizată de 59 de inspectori din cadrul Serviciului de Control Oficial Siguranta Alimentelor, Circumscriptiilor Sanitare Veterinare și pentru Siguranta Alimentelor Oficiale, atât din cadrul DSVSA Constanța cat și delegați ai altor DSVSA județene, organizați în serii de câte două săptămâni.

Inspectorii ANSVSA vor acționa în sapte zone de interes turistic: Năvodari, Mamaia Nord, Mamaia Centru, Mamaia Sud, Eforie, Costinești si Mangalia – Vama Veche.

Tipurile de unități vizate sunt: cantinele taberelor scolare, depozitele alimentare, unitățile de tip supermarket și hipermaket, magazinele alimentare, pensiunile turistice, laboratoarele de cofetărie și patiserie, beach-baruri, restaurantele și alte unități de alimentație publică, în care se prepară și se servesc alimente, relatează ANSVSA.

De asemenea, ANSVSA, prin intermediul DSVSA Constanța, pune la dispoziția turiștilor numărul de telefon al Comandamentului Sezon Estival: 0786.577.007, unde se pot face sesizări, sau se pot obține informații referitoare la diferite aspecte din domeniul siguranței alimentelor. Acest număr va funcționa în paralel cu numărul Call – Center-ului ANSVSA: 0800.826.787, apelabil gratuit, din orice rețea de telefonie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *