Salariul minim brut pentru 2021 va ajunge la 2.300 de lei

Social

Guvernul a aprobat, miercuri, actul normativ prin care se stabileşte salariul minim brut pe ţară pentru 2021 la 2.300 de lei lunar, a anunţat premierul Florin Cîţu.

“Am aprobat actul normativ prin care se stabileşte salariul minim pentru 2021 la 2.300 de lei. Ştiu că au fost discuţii în spaţiul public dacă poate să fie aplicat de la 1 ianuarie. Bineînţeles că poate să fie aplicat de la 1 ianuarie, pentru că în februarie se plătesc salariile pentru luna ianuarie.

Deci, este destul timp şi, astfel, salariul minim va creşte în 2021 cu 3%, aşa cum am anunţat, peste rata inflaţiei în 2020 şi peste estimarea de rată de inflaţie în 2021, deci păstrând puterea de cumpărare a românilor“, a declarat premierul Florin Cîțu, la Palatul Victoria.

Totodată, în ceea ce privește pensiile, prim-ministrul a precizat că Guvernul are în vedere creșterea pensiilor în baza calendarului pe care și l-a asumat.

”România nu şi-a permis anul trecut și nu-şi permite nici în 2021 acest lucru. În acest moment, legea merge la promulgare către domnul preşedinte, care are două variante: să trimită la reexaminare în Parlamentul României sau să o promulge.

Vom vedea care va fi varianta. Eu vă spun că noi avem deja – acest Guvern – un precedent şi coaliţia şi-a asumat un calendar de creştere a pensiilor. Vom creşte pensiile, dar pe calendarul pe care noi ni l-am asumat. Doar aceasta este varianta pe care mergem noi”, a mai declarat premierul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *