Salzburg

Salzburg – regiunea perfectă pentru o vacanță de iarnă

Actualitate Lifestyle

Salzburg este una dintre principalele perle ale Austriei – un obiectiv de descoperit, mai ales iarna, când vârfurile albe ale Alpilor din Salzburg ies în evidență, când primii fulgi de zăpadă coboară din cer, așezându-se delicat pe pământ. Salzburgul înfățișează munți minunați, vârfuri imaculate, locuri de basm și un oraș invidiat din lume. Iarna, magia este asigurată cu satele acoperite de zăpadă, piețele de Crăciun, tradițiile Adventului și mii de kilometri de pârtii de schi.

Aromele plăcute de portocale și mirodeniile de Crăciun stimulează simțul mirosului, și numeroase lumini creează o atmosferă caldă în împrejurimi, iar pe aleile înguste domină frenezia. Într-o vacanță de iarnă în orașul cultural al lui Mozart – Salzburg, veți petreceți zile fericite și liniștite alături de cei dragi.

Zilele devin mai scurte, temperaturile scad și sărbătoarea de Crăciun se apropie din ce în ce mai mult. În perioada Adventului magic, diversele Piețe de Crăciun din Salzburg își atrag vizitatorii cu delicatese, băuturi și divertisment. Fie în Orașul Vechi, pe lângă Palatul Hellbrunn sau în vecinătate, în localitatea Anif din landul Salzburg. Pentru a face cadrul cultural perfect înainte și după Târgul de Crăciun din Salzburg, puteți auzi cântecele tradiționale de Crăciun din Festspielhaus.

Cei care preferă ceva mai activ, conform tradiției în timpul Adventului de la Salzburg, pot opta pentru parada Perchten (spiritele rătăcitoare a morților) pe strada Griesgasse din Orașul Vechi. Chiar și în orașele vecine ale Salzburgului, figuri monstruoase vă vor învăța ce este frica.

Descoperiți monștrii Krampus sau Perchten care cutreieră întunericul în oraș și în numeroasele municipalități din regiune precum: Saalfelden, Leogang, Saalbach Hinterglemm, Fuschl sau Hallwang să alunge spiritele malefice ale iernii.

În perioada rece a anului, există mult timp pentru activități educaționale în contextul primitor din Salzburg. În sepcial numeroasele muzee și teatre din oraș și din împrejurimi oferă vizitatorilor ore interesante și distractive în timpul vacanței de iarnă. Programări istorice la muzeul din Salzburg, lucruri interesante despre oameni, animale și mediu în Casa Naturii sau numeroase muzee de artă. Există întotdeauna ceva interesant de descoperit.

În reprezentările imaginative ale teatrului de păpuși copiii se vor distra, în timp ce adulții vor aprecia amenajarea modernă a teatrului regional. Aici, în orașul lui Mozart, știința și cultura se întâlnesc într-un cadru natural unic, o combinație imbatabilă pentru timpul liber, pentru vacanțele de iarnă de neuitat.

Cu zăpadă pufoasă pe pârtii, bucurați-vă de sezonul de schi în Salzburg la viteză maximă. Soarele face zăpada să strălucească încălzindu-vă sufletul într-un mod plăcut. Pe Untersberg sau pe Dürrnberg – în apropiere de oraș distracția dvs. de schi nu este departe. Chiar și în zona de schi Flachau, din apropiere, veți experimenta coborâri palpitante și veți descoperi peisajul idilic din Salzburg.

Direct în fața hotelului Königgut de 4 stele din Wals veți găsi numeroase oportunități de petrecere a timpului liber pe timpul iernii. Traseul de 10 km cu indicatoare, numeroase pârtii, patinoarele sau traseele de drumeție de iarnă vă conduc în împrejurimile romantice ale Salzburgului.

Când perioada Crăciunului s-a încheiat și anul se apropie de sfârșit, o petrecere vă așteaptă în noaptea dintre ani, la Hotelul Königgut, unde veți începe Anul Nou. Șampania, cina de gală, multă distracție și un serviciu de transfer către orașul vechi Salzburg pentru a vedea focul de artificii, garantează condiții ideale pentru o petrecere interesantă care așteaptă viitorul an.

După momentle emoționante petrecute în orașul Salzburg, acoperit de zăpadă, cu o vizită la monumente, o sesiune de shopping sau după o zi petrecută la schi, bucurați-vă de căldura zonei de wellness a hotelului Königgut. Petreceți ore pașnice în saunele și zonele de relaxare, trecând în revistă momentele personale ale anului trecut.

Orele plăcute și romantice vă așteaptă în camerele și apartamentele confortabile, unde vă puteși face planuri pentru anul care tocmai a încept.
Salzburgerul oferă turiștilor mult mai mult decât peisajele de iarnă, pârtiile de schi sau arhitectura barocă. În primul rând, locuitorii săi sunt foarte primitori și fac tot posibilul să le împărtășească vizitatorilor tradițiilor lor, indifferent dacă aleg să își petreacă noaptea într-o colibă, sau dacă servesc masa într-un restaurant cu multe stele, ori că asistă la un colind de Crăciun, ospitalitatea autentică și experiența sunt întotdeauna garantate.

Acest oraș are o tradiție compusă din note și artă, așa cum o demonstrează, de exemplu, casa care a aparținut lui Mozart și care astăzi a fost transformată într-un muzeu dedicat celebrului muzician. Întregul oraș pare să fie punctat de clădiri în stil baroc, iar iarna frigul oferă o scuză suplimentară pentru a vă închide într-un teatru pentru a asculta un concert Mozart sau Strauss.

Trebuie doar să faceți clic pe, www.salzburg.info, portalul oficial al Autorității pentru turism din Salzburg, pentru a intra într-o lume de oportunități, informații utile și o mulțime de oferte diverse de ultimă oră.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *