San Martino di Castrozza – o stațiune alpină pentru toate gusturile

Actualitate Lifestyle

Situată la poalele maiestuosului munte Pala di San Martino, la peste 1450 de metri deasupra nivelului mării, San Martino di Castrozza(provincia Trentino din Italia) este una dintre cele mai iubite și recomandate stațiuni, atât vara, dar mai ales iarna pentru o vacanță la schi în inima Dolomiților.

Înconjurat de Parcul Natural Paneveggio – Pale di San Martino și de valea superioară Primiero în care se află, oferă iubitorilor de sporturi de iarnă zile intense, încadrate de vederi panoramice de neuitat.

San Martino di Castrozza este capitala schiului alpin, unde puteți găsi pârtii perfecte, un mediu spectaculos și propuneri pentru toate gusturile. Este unul dintre locurile care a făcut istoria turismului de iarnă și de vară, datorită structurilor sale și munților săi perfecți pentru alpinism.

Există trei zone principale, două pe laturile stațiunii, în timp ce a treia este situată la Passo Rolle. Cea mai mare zonă de schi se întinde de la Alpe Tognola până la Malga Ces și oferă 45 km de pârtii de coborâre cuprinse între 1404 și 2357 m. Puteți accesa pârtiile datorită telecabinei rapide Tognola care, în doar opt minute, vă duce până la 2200 m. Al doilea acces este posibil din Ces, de la marginea localității, cu o telegondolă cu opt locuri și două telescaune cu câte patru locuri.

A doua zonă din San Martino di Castrozza este cel din Colverde, deservită de o telecabină și un teleferic, iar cea de-a treia și ultima zonă este la 8 km de San Martino, la Passo Rolle. Aici există 15 km de pârtii pentru schi alpin, perfect acoperite de zăpadă, situate între 1900 și 2200 de metri, deservite de 5 telescaune și un teleschi.

De asemenea, există trei snowparkuri disponibile: „Rolle Railz Park”, „San Martino Snowpark” și Colverde Snowpark – unde se poate schia și în nocturnă.

Puteți face multe lucruri în afara pârtiilor, cum ar fi excursii cu sania trasă de cai, patinaj și karting pe gheață sau puteți participa la cursuri pentru sporturile de iarnă. O experiență deosebită este aceea de a face plimbări pe rachete de zăpadă, în compania ghizilor montani – un mod deosebit de a descoperi zona în timp ce vă distrați.

Mai multe structuri turistice, inclusiv reședințe și hoteluri, s-au unit sub logo-ul „Dolomiti Family Fun” pentru a oferi o serie de servicii care implică întreaga comunitate și turiștii din San Martino. Animatorii organizează spectacole pentru familii și copii și explică activitățiile săptămânii.

Bineînțeles, școala de schi San Martino este punctul forte pentru cei care doresc să-și lase copiii să schieze, care pot fi însoțiți pe pârtii de animatori la bordul prietenosului Fanny Skibus. Puteți alege cursul de grup de luni până sâmbătă pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 4 și 12 ani.

De asemenea, copiii vor fi veșnic recunoscători după o excursie pentru a descoperi caprioara, cerbul și ibexul, care este un animal pe cale de dispariție.

Există într-adevăr ceva de făcut pentru toată lumea: schi, piscină acoperită, patinoar, sănii trase de cai, terenuri de tenis, baschet și volei, centru de fitness, baruri, discotecă.

Pe lângă frumusețile naturale, din San Martino di Castrozza veți putea admira o priveliște uluitoare, care domină întregul teritoriu și care este înconjurată de imensitatea celor mai înalte vârfuri ale Dolomiților.

Pe de altă parte, micul sat, cu casele sale din lemn, ritmuri lente și liniștite, oferă restaurante, berării tradiționale și magazine artizanale, unde sunt vândute specialități gastronomice, dulciuri locale și multe mici bijuterii ale tradiției locale.

De-a lungul văii Primiero se află “la Strada dei Formaggi” – Traseul brânzeturilor Dolomiților. Aici este concentrată o bogată producție de lactate și o serie de produse de nișă care au atras întotdeauna vizitatori și oaspeți. Ricotta proaspătă și afumată sau Tosèla vă fac să trăiți frumusețea vieții din Dolomiți.

Un itinerar de neratat, nu numai pentru a gusta aceste specialități, ci și pentru a le duce acasă celor dragi, să experimenteze adevăratul gust al brânzei din San Martino di Castrozza.
Printre lucrurile de văzut în San Martino di Castrozza se numără și biserica San Martino, care are o clopotniță romanică ce amintește de istoria sa milenară.

În anul 1873 a fost construit primul hotel. De fapt, a fost prima clădire care a permis multor pasionați de schi să aibă un sediu lângă pârtii. Deschiderea sa a făcut din oraș o destinație turistică din toate punctele de vedere.

De la începutul anilor 1900, municipalitatea Trentino a reprezentat o stațiune turistică căutată de o mare parte din clasa superioară a Imperiului Austro-Ungar.

Departe de pârtiile de schi, natura capătă o altă dimensiune. Ascultarea tăcerii pădurilor și a sunetului propriilor pași este modalitatea perfectă pentru a descoperi cel mai autentic munte. Făcând o plimbare un pic mai la sud de San Martino, găsiți biserica San Silvestro, un loc preferat de mulți turiști.

În ceea ce privește cazarea, stațiunea oferă pensiuni și hoteluri pentru toate gusturile. Un exemplu este hotelul Vienna din San Martino di Castrozza oferă camere single, duble și triple, precum și apartamente, potrivite pentru orice tip de sejur, cu familia, prietenii sau partenerul.

Cele mai apropiate aeroporturi către San Martino di Castrozza sunt Veneția, Treviso, Verona și Milano. De la Veneția este posibil să luați autobuzul de transfer către Veneția Mestre și, de aici, continuați cu trenul până la Feltre și apoi luați un autobuz către San Martino di Castrozza .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *