Sanremo

Sanremo – “Orașul florilor”

Lifestyle

Sanremo este orașul simbol al cântecului Italian, cunoscut pentru legendarul Festival de muzică, însă nu toată lumea știe că este renumit pentru cultivarea multor soiuri de flori și de aceea este supranumit și “Orașul florilor”.

Sanremo este orașul în care este ușor să te simți fericit fredonând una dintre piesele care au intrat în istoria muzicii. Este una dintre cele mai importante statiuni de pe Riviera Italiană si face parte din regiunea Liguria din Italia, situată în nord – vestul Italiei, la țărmul Marii Mediterane.

Bogat în frumuseți naturale și artistice, orașul este viu tot anul, datorită celei mai calde clime din Europa și a numeroaselor obiective care atrag iubitorii de istorie, cultură și artă.

Pentru cei care preferă o vacanță activă, există numeroase oferte tematice dedicate tenisului, golfului, echitației și navigării. Pe scurt, Sanremo este deschis la diferite tipuri de turism.

Una dintre primele zone care nu trebuie ratată este „La Pigna” cea mai veche și mai sugestivă parte a orașului, de origine medievală. Plimbarea prin acest labirint de străzi înguste, tuneluri acoperite, scări, piețe și case care se sprijină unele de altele va fi ca și cum ați face un pas înapoi în timp. Aici nu veți găsi mulțimi, nici turism de masă, ci tăcere, monumente istorice și culori moi.

Orașul modern, cândva un sat pescăresc, a devenit astăzi un centru turistic rafinat, cunoscut în întreaga lume, care găzduiește vizitatori și turiști în toate anotimpurile.

În “Orașul florilor” nu lipsesc grădinile fantastice unde puteți admira excelența artei florale locale, atracțiile peisagistice: grădini luxuriante, paturi de flori multicolore și plante tropicale .

Printre principalele atracții sunt: biserica ortodoxă rusă – San Basilio, un mic model al bisericilor moscovite cu cupole în fromă de bulb de ceapă, construită la sfârșitul secolului XIX, Palatul Borea d’Olmo, care adăpostește Muzeul Arheologic Civic, ce include o secțiune preistorică cu descoperiri din Paleolitic până în Epoca fierului, descoperiri romane și necropole locale, o galerie de artă și o colecție de amintiri garibaldiene, Catedrala di San Siro, construită în stil romano-gotic. Aceasta din urmă este cea mai importantă biserică din Sanremo. Datează din secolul al XII-lea și este un exemplu de stil romanic cu unele elemente gotice.

Sanremo este faimos și pentru Cazinoul său, una dintre cele mai cunoscute case de jocuri de noroc din Italia, situată într-o clădire în stil Art Nouveau, construită în 1905, cunoscută nu numai pentru sălile sale de jocuri de noroc, ci și pentru teatrul și salonul său, unde au loc festivaluri, concerte, conferințe, întâlniri, spectacole de reviste, seri de gală și alte evenimente artistice și sociale.

Inițial s-a născut ca un loc care să găzduiască petreceri private și concerte, abia după aceea a început să găzduiască jocuri de noroc. Cazinoul din Sanremo și-a avut apogeul în anii 1950, când personaje precum Regele Faruk al Egiptului sau regizorul Vittorio De Sica frecventau în mod regulat sălile de jocuri de noroc.

Toată lumea a auzit de Teatrul Ariston din Sanremo. Aici are loc în fiecare an Festivalul cântecului Italian, începând din 1977. Pe lângă Festival, Teatrul găzduiește și spectacole teatrale de mare importantă , concerte, balete, spectacole muzicale, emisiuni TV și diverse evenimente.
Villa Nobel este o altă atracție turistică care s-a lăudat cu un proprietar de excelență: Alfred Nobel, inventatorul dinamitei. Aceasta a fost ultima locuință și locul de deces al industriașului suedez Alfred Nobel, înmormântat în 1896. Casa este înconjurtă de o grădină mare și adăpostește un Muzeu și un Centru Cultural.

Saremo este o stațiune balneară. Așadar, pe lângă faptul că vă cufundați în istoria și cultura locului, puteți să faceți o baie în mare sau să vă relaxați, lăsându-vă sărutați de razele soarelui. Plajele sunt fermecătoare, cu nisip fin și îmbrățișate de vegetație.

Plaja Tre Ponti Sanremo este una dintre cele mai frecventate plaje din oraș, în special de către tineri. Este dotată cu băi, dușuri, hidrobiciclete, umbrele, sezlonguri și scaune de plajă. Intrarea este liberă. Aici găsiți și un restaurant unde puteți servi masa.

O altă alternativă este plaja dei Porti cuprinsă între Porto Vecchio și Porto Sole, care atrage turismul de elită. Aici există mai multe stabilimente, unele sunt dotate cu terenuri de fotbal și volei pe plajă, cursuri de yoga și pilates. Litoralul Sanremo vă poate oferi, de asemenea, câteva surprize cu adevărat neașteptate, cum ar fi observări de balene și delfini care își găsesc habitatul în Marea Ligurică.

În Sanremo există multe hoteluri renumite și elegante, care sunt de fapt reședințe istorice de lux ce datează de la sfârșitul secolului al XIX-lea, când burghezia înstărită a ales regiunea Liguria ca destinație de vacanță, nu numai vara, dar și iarna, datorită climei. Nobilii au construit aceste frumoase clădiri care astăzi au devenit hoteluri de prestigiu. În aceste case istorice, prețurile sunt adesea inaccesibile. Cazarea în centru poate fi destul de costisitoare, de fapt, aproape toate hotelurile din Sanremo mențin standarde de calitate ridicate. O idee este să stați în împrejurimile orașului Sanremo, cum ar fi în localitateaTaggia, la câțiva kilometri de Sanremo, unde există pensiuni destul de ieftine și confortabile.

Sau în Ospedaletti, de unde puteți ajunge în Sanremo pe jos. Aici una dintre cele mai frumoase unități de cazare este hotelul Rocce del Capo care se află în fața mării.Meniul restaurantelor este variat și bogat. Bucătăria se bazează pe ingrediente simple care devin protagonistele mâncărurilor gustoase. Printre felurile de mâncare tipice din Sanremo regăsim Sardenaria Osardenea, o pizza umplută cu un sos făcut cu roșii, ceapă tocată, hamsii, oregano, măsline Taggiasca, capere și usturoi, care se mănâncă ca gustare sau uneori ca aperitiv. Întotdeauna printre aperitive se găsește brandacujun, un fel de mâncare făcut din cod, cartofi și măsline.

Încercați preparatele din pește caracatiță, calmar, cremă de cartofi asezonată cu ulei de măsline și usturoi. Pastele sunt, de asemenea, o componentă importantă. Imposibil să mănânci în Sanremo și să nu guști feluri de mâncare specific, pe bază de făină de castane.

Pentru o gustare rapidă, există multe baruri unde vă puteți opri pentru o cafea, un cappuccino, un mic dejun și tradiționala focaccia. Stroscia Pietrabruna, este un desert tipic, aromat cu lămâie și ierburi.

Sanremo poate fi ușor accesibil cu avionul, având în vedere că există trei aeroporturi în apropiere, cel din Genova, Albenga și aeroportul din Nisa(de pe coasta de Azur), care, printre altele, este și cel mai apropiat( 50 km distanță de San Remo). Aeroportul din Nisa oferă servicii de taxi, închirieri auto sau serviciu de transfer la gară de unde puteți să luați trenul spre Sanremo.

Dacă optați să mergeti cu autoturismul propriu veți avea de parcurs aproximativ 1895 de km până la Sanremo, plecând din București.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *