Santorini – perla mării Egee

Lifestyle

Insula Santorini este fără îndoială una dintre cele mai frumoase insule din Grecia. Este o destinație preferată de cuplurile îndrăgostite de apusurile de soare care îți taie răsuflarea, dar este vizitată din ce în ce mai mult și de familii și de grupuri de prieteni.

Motivul este simplu: „coloana vertebrală” a arhipelagului Cicladelor are multe de oferit în ceea ce privește cultura, mâncarea și vinul, și chiar și din punct de vedere al vieții de noapte. Luxul, shoppingul, istoria tumultuoasă, tradițiile vechi păstrate până in prezent și simplitatea se contopesc în superba insulă Santorini, această mică porțiune a Edenului de pe Pământ.

Santorini este situată în Marea Egee a Greciei, la jumătatea distanței dintre Creta și Atena. Insula în formă de semilună a avut cândva o formă diferită, probabil circulară. În trecutul foarte îndepărtat, Santorini era cunoscută sub numele de Strongili. În urma numeroaselor și violentelor erupții vulcanice, centrul insulei s-a scufundat în mare și insula a luat forma pe care o știm astăzi: o semilună cu caldera vulcanică în centru.

Insula măsoară aproximativ 76 de kilometri pătrați, iar în Grecia este cunoscută sub numele de Thera.
Arhitectura insulei este tipică Cicladelor, cu casele albe construite una lângă alta și biserici cu cupole albastre orientate spre mare.
Primul lucru pe care trebuie să-l vedeți este desigur apusul de soare.

Punctul privilegiat de a privi peste Caldera pentru a admira cel mai frumos apus de soare din lume este în micul sat Oia, unde mii de oameni ajung în fiecare seară la apus pentru a admira și aplauda apusul. Dacă doriți să vedeți această priveliște minunată departe de mulțimile turistice, mergeți de la Firá ( Thera – capitala modernă a insulei).

Printre obiectivele turistice pe care trebuie să le vizitați se află:
Siturile arheologice din Santorini – pe insulă veți găsi unul dintre cele mai importante situri din toată Grecia: zona arheologică din Akrotiri este una dintre cele mai importante așezări preistorice din Marea Egee. Situl arheologic este deschis în fiecare zi între orele 10.00 și 17.00. Este situat la câțiva kilometri la sud de satul Akrotiri, la aproximativ 10 kilometri de Fira;

Băile termale din Santorini – în centrul Calderei veți găsi insulele vulcanice Nea Kameni și Palea Kameni cu fumarolele și izvoarele sale marine de apă caldă, unde puteți profita de beneficiile apei termale.

Thirassia(o insulă din grupul insular vulcanic Santorini) – chiar în fața insulei este versiunea non-turistică din Santorini. Dacă aveți câteva zile disponibile, nu ezitați să o vizitați. Arhitectura și peisajul sunt similare cu cele ale insulei Santorini, dar insula nu este încă foarte turistică și spartană – este un Santorini așa cum a fost odată;

Podgoriile din Santorini – în Santorini, viile cresc cu vedere la mare pe un teritoriu format din cenușă și roci vulcanice. Viticultorii produc un vin alb excelent, care poate fi degustat printr-un tur al cramelor, în toată partea de sud a insulei.

Red beach(Plaja Roșie) – este una dintre cele mai faimoase plaje din Santorini și, de asemenea, una dintre cele mai aglomerate. Să mergi acolo cel puțin o dată în viață, este unul dintre lucrurile de făcut-absolut. Plaja este o mică fâșie de nisip roșu și negru unde puteți simți prezența vulcanului și erupțiile sale.

Satele din Santorini – sunt situate la câțiva kilometri unul de cealalt și totuși sunt foarte diferite. Fira este tărâmul cumpărăturilor și al vieții de noapte. Oia este cel mai sugestiv sat, cu case și magazine mici. Arhitecturile tipice sunt colorate și întotdeauna magice, cu scări și vedere la mare;

Imerovigli – este satul situat pe o stâncă unde se găsesc cele mai frumoase hoteluri și resorturi de pe insulă, cu piscine infinite și vederi incredibile asupra Calderei. Pyrgos este orașul „oprit în timp”. Este situat în interiorul insulei. Aleile medievale abrupte sunt mărginite de taverne și baruri de vinuri, galerii și buticuri;

Marea – în Santorini nu veți găsi cele mai frumoase plaje din Grecia. Uitați de întinderea nisipului alb cu apă albastră. Marea este întunecată și adâncă. Dacă nu vă plac plajele aglomerate, vă îndreptați spre cele sălbatice și ascunse, care sunt aproape pustii. Plaja Vlychada, de exemplu, are nisip negru și peisaj lunar;

Cele mai frumoase plaje din Santorini: Plaja Roșie, Akrotiri, White Beach – Akrotiri, Plaja Koloumbos – Oia, Plaja Kambia – Akrotiri, Golful Amoudy – Oia, Plaja Armeni – Oia, Plaja Perissa –Fira, Mesa Pigadia – Akrotiri, Nea Kameni – Insula Nea Kameni;

Hoteluri în Santorini – Firostefani și Imerovigli sunt zonele din Santorini unde se află cele mai frumoase resorturi și hoteluri. Multe hoteluri au baruri și terase, care sunt deschise și pentru clienții externi. Printre cele mai căutate sunt: Azzurro Suites, Asma Suites, Villa Irini Fira, Nautilus Dome, Ira Hotel.

Cel mai simplu mod de a ajunge la Santorini este cu avionul. În mod alternativ, puteți ajunge pe insulă cu o navă din Pireu, portul Atenei.
Santorini poate fi accesat confortabil pe tot parcursul anului. Nu subestimați ideea de a vizita Santorini și în alt sezon decât cel estival, bucurându-vă de plimbările, spa-urile și obiectivele neaglomerate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *