Școlile rămân închise până în 8 februarie

Social

Propunerea ca școlile să rămână închise până în data de 8 februarie și cursurile să continue online, a fost aprobată miercuri, în ședința de Guvern. La finalul acesteia, Ministrul Educației, a spus că își dorește ca elevii să revină în sălile de clasă începând cu al doilea semestru.

”Prin ordin al ministrului educației se poate dispune suspendarea activităților care impun prezenta fizică a antepreșcolarilor, preșcolarilor și școlarilor în unitățile de învățământ și continuarea activităților didactice în online, până în data de 8 februarie. Dorința Guvernului însă este ca toți elevii să se reîntoarcă la cursuri din semestrul al doilea, dar ținând cont de situația epidemiologică”, a declarat Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației.

Astfel, cursurile online vor continua pentru cel puțin încă o lună, iar apoi, în funcție de cum evoluează situația epidemiologică la nivelul României, se va lua o nouă decizie.

Adoptarea ordonanței de urgență pentru completarea Legii nr. 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19

“În ședința Executivului de astăzi, 6 ianuarie 2021, a fost adoptată ordonanța de urgență pentru completarea Legii nr. 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, prin care se stabilește ca:

„În perioada 11 ianuarie 2021 – 8 februarie 2021, prin excepţie de la prevederile alin. (1), în baza și sub rezerva analizei situaţiei epidemiologice la nivel naţional realizată de Ministerul Sănătății împreună cu Centrul Național de Coordonare și Conducere a Intervenției, și în baza hotărârii Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă, prin ordin al ministrului educaţiei, se poate dispune suspendarea activităţilor care impun prezenţa fizică a antepreşcolarilor, preşcolarilor şi elevilor în unităţile de învăţământ şi continuarea activităţilor didactice în sistem on-line”.

Precizăm că dispozițiile prevăzute la art. 38 alin. (1^3) din Legea nr. 55/2020 au avut aplicabilitate până la data de 31 decembrie 2020.
În condițiile în care pandemia de Covid-19 afectează încă sănătatea populației, se impune adoptarea în regim de urgență a cadrului legal care să asigure desfășurarea procesului de învățământ, astfel încât cadrele didactice și elevii să beneficieze de drepturile constituționale la învățătură și sănătate în condiții de siguranță epidemiologică, demonstrând in același timp dorința Guvernului de trecere a școlii in format clasic în cel de-al doilea semestru al anului școlar 2020-2021, sub rezerva evoluției epidemiologice”, arată un comunicat de presă de pe site-ul edu.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *