Aplicarea pedepsei fizice

Scoția – interzice prin lege pedepsele fizice asupra copiilor

Social

Aplicarea pedepsei fizice unui copil nu este niciodată o soluție și riscă provocarea de efecte psihologice negative pe termen lung, spun specialiștii. Și pentru că pedeapsa fizică nu este bună, Scoția interzice, prin lege, lovirea copiilor de către părinți.

O nouă lege care le interzice părinţilor să îi lovească pe copiii lor a fost aprobată în Edinburgh de membrii Parlamentului scoţian.
Noua lege, le va oferi copiilor exact aceleași drepturi ca și adulților.

Legea le va interzice adulților să-i pălmuiască pe copii, să-i tragă de păr, să-i zgârie, să-i muște, să-i ciupească, să-i tragă de urechi, să-i oblige să stea într-o anumită poziție sau să-i forțeze să înghită ceva.
După cum relatează și BBC, Scoția va deveni prima țară din Marea Britanie care le va interzice prin lege părinților să-și lovească copiii.
Legea a fost propusă de fostul ofiţer de poliţie John Finnie, parlamentar din partea Partidului Verde.

″Este uluitor că cei mai mici şi mai vulnerabili cetăţeni ai noştri sunt singurii oameni care nu beneficiază în prezent de această protecţie, iar acum este momentul să rectificăm asta. Pedeapsa fizică nu are ce căuta în Scoţia în secolul 21″, a spus John Finnie.

Există și voci care se opun noii legi și care şi-au exprimat temerile potrivit cărora mulți părinţi ar putea fi incriminaţi pentru aplicarea unor astfel de măsuri, în disciplinare copiilor lor.

″Căutarea unor metode de îmbunătăţire a protecţiei copiilor este extrem de lăudabilă, însă o interzicere a lovirii nu este calea în acest sens″, a afirmat Jamie Gillies din cadrul grupului Be Reasonable.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *