retea energetica

Se prelungește valabilitatea cardurilor de energie – până la 31 martie 2024

Social

Ministrul Fondurilor Europene, Adrian Câciu, a anunțat într-o postare pe pagina de facebook că valabilitatea cardurilor de energie va fi prelungită până pe 31 martie 2024, după ce Poşta Română anunţase că aceste carduri sunt valabile până pe data de 27 decembrie 2023.

„O veste bună pentru cei aproximativ 2 milioane de beneficiari ai voucherelor pentru energie: Valabilitatea cardurilor de energie se va prelungi până la data de 31 martie 2024 astfel încât gospodăriile vulnerabile să aibă resursele necesare pentru a trece cu bine și peste iarna care începe. În urma discuțiilor cu reprezentanții Comisiei Europene am obținut acordul prelungirii valabilității cardurilor de energie de la 31 decembrie 2023 la 31 martie 2024. În acest sens, în aceste zile, inițiem demersurile de modificare a legislației naționale pentru ca acest acord să fie rapid implementat. Compensarea prețurilor la energie este o măsură importantă prin care asigurăm sprijin familiilor vulnerabile și ne menținem angajamentele luate, așa cum e normal”, a scris ministrul Adrian Câciu, pe contul oficial de facebook.

Inițial, Poșta Română anunțase că valabilitatea cardurilor de energie era până în 27 decembrie 2023. Dar pentru că mulți beneficiari nu au cheltuit banii primiți, autoritățile au decis să extindă valabilitatea lor până în martie, anul viitor.

Acest ajutor pentru încălzire se ridică la suma de 1400 de lei, care a fost împărțit în două tranșe de câte 700 de lei fiecare. Cardurile pot fi folosite pot fi folosiți pentru energie electrică, gaze, butelii, lemne de foc, energie termică centralizată sau alte materiale de încălzire.

Beneficiarii pot folosi banii prin trei modalități: la orice oficiu poștal, direct la poștaș sau prin aplicația online pusă la dispoziție de Poșta Română. Se pot plăti facturi curente sau restante, dar numai pentru locul de consum de la domiciliul beneficiarului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *