Sibiu – Mașini legendare participă la Transylvania Classic 2020

Lifestyle Actualitate

Mașini legendare participă la Transylvania Classic 2020, între 20 și 22 august, pe cele mai frumoase drumuri din Sibiu.

Transylvania Classic a rămas în calendarul internațional al Federației Internaționale a Vehiculelor Istorice (FIVA) și în 2020, alături de cele mai prestigioase evenimente din lume. Vor concura mașini legendare, mașini clasice care au scris istorie de-a lungul timpului, dar și mașini electrice care prefigurează viitorul.

Concurenții se pot înscrie pe site-ul oficial transylvaniaclassic.com, iar vehiculele sunt împărțite pe categoriile B,C,D,E,F,G și H în funcție de anul de fabricație al mașinii între 1900 și 1990. Începând cu data de 14 iulie sunt deschise înscrierile.

Va exista, la fel ca și la alte mari competiții internaționale, categoria Young Timer pentru mașini produse după 1991.

La eveniment se pot înscrie echipaje cu orice model de mașină electrică, indiferent de anul de fabricație, obiectivul fiind acela de a promova acest tip de mobilitate.

Traseul competiției dedicate vehiculelor istorice și electrice are peste 400 kilometri și îi va purta pe concurenți prin cele mai frumoase locuri din județul Sibiu, punctele de atracție principale fiind Biertan, Păltiniș, Poiana Sibiului și, desigur, celebrul Transfăgărășan.

Timp de două zile concurenți vor descoperi un traseu spectaculos și plin de provocări în competiția care pune acum orașul Sibiu și pe harta celor mai importante evenimente internaționale dedicate mașinilor istorice și mașinilor electrice.

Startul festiv al competiției este programt joi, 20 august, de la ora 19:00, în Piața Mică din Sibiu.

Vineri, 21 august, startul se va da la ora 12:00, iar echipajele înscrise în competiția de regularitate vor descoperi Mărginimea Sibiului și vor trece prin Șura Mică, Ocna Sibiului, Mândra, Ludoș, Apoldu de Jos, Miercurea Sibiului, Dobârca, Poiana Sibiului, Tilișca, Săliște, Sibiel, Orlat, Gura Râului, Rășinari și din nou în Piața Mică din Sibiu.

Sâmbătă, 22 august, participanții vor descoperi cealaltă jumătate a județului, punctul culminant fiind urcarea pe Transfăgărășan, până la Bâlea Lac, la o altitudine de 2.043 metri. Startul din Sibiu este programat la ora 07:00, trecerea pe Transfăgărășan fiind în jurul orei 08:00. După coborârea Transfăgărășanului se va pleca spre Biertan, pe traseul Săsăuș – Chirpăr – Nocrich – Alțâna – Bârghiș – Pelișor – Richiș. După Biertan, concurenții vor pleca spre Mediaș și apoi vor reveni la Sibiu, în Piața Mică, pe traseul Șeica Mare – Slimnic – Șura Mare.

Festivitatea de premiere este programată sămbătă, la ora 20:30, în Piața Mică din Sibiu.

Transylvania Classic 2020 se desfășoară în perioada 20 – 22 august și este o acţiune cofinanţată de Primăria Municipiului Sibiu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *