Sibiul a fost inclus în top 5 al celor mai bune destinații europene

Lifestyle Actualitate

Sibiu este inclus în top 5 al celor mai bune destinaţii europene. Orașul a obținut 45.699 de voturi din 192 de ţări din întreaga lume.

Competiţia celor mai bune destinaţii turistice europene desfăşurată în perioada 20 ianuarie – 10 februarie 2021 s-a încheiat în această seară, iar organizatorii – Asociaţia European Best Destinations – au transmis primarului Astrid Fodor rezultatele obţinute de Sibiu.

„Sibiul este în topul 5 al celor mai bune destinaţii turistice europene, obţinând 45.699 de voturi din 192 de ţări din întreaga lume. Mobilizarea a fost foarte bună, oraşul obţinând cu peste 15.000 de voturi mai mult decât în competiţia de anul trecut. Peste 60% dintre voturile exprimate pentru Sibiu au venit din afara României, ceea ce denotă o vizibilitate bună a oraşului pe plan internaţional. Este o bucurie pentru mine să am confirmarea că Sibiul continuă să fie atrăgător şi apreciat din punct de vedere turistic, ceea ce îmi spune că suntem pe drumul cel bun.

Aceste rezultate sunt o încurajare în plus să continuăm să investim în turism, în patrimoniul public construit, într-un Sibiu european ca infrastructură şi mobilitate, mai smart şi mai verde. Mulţumesc tuturor celor care au votat pentru Sibiu! Imediat ce situaţia epidemiologică se îmbunătăţeşte, suntem pregătiţi să primim din nou turişti.” (Astrid Fodor, primarul municipiului Sibiu)

În scrisoarea de felicitare transmisă de organizatori, Maximilien Lejeune, directorul European Best Destinations a transmis: „Sibienii pot fi mândri de rezultat. Această recunoaştere salută eforturile lor, spiritul de iniţiativă, căldura cu care primesc oaspeţii. () De câţiva ani buni deja Sibiul a reuşit să se ridice între oraşele care contează în Europa.

Oraşul dumneavoastră s-a plasat fără doar şi poate între destinaţiile turistice de neratat, în rândul oraşul inovative, între oraşele turistice cu o ofertă diversă în domeniul cultural şi gastronomic, dar şi în ceea ce priveşte peisajul natural. Sibiu este exemplul unei dezvoltări înţelepte în domeniul turistic. Nu caută să fie doar o altă destinaţie, ci alege să investească în patrimonial său unic, în istoria sa.”

Prin urmare, Sibiul va purta titlul de European Best Destination şi în anul 2021, alături de oraşe turistice recunoscute din Europa: Roma, Florenţa, Paris, Viena, Capri, Insulele Canare, Valea Dordogne, Kefalonia, Braga sau Kotor. Sibiul va fi promovat pe tot parcursul anului în publicaţii de profil turistic precum Forbes, Conde Nast Traveler, Vogue, Travel+Leisure, Huffpost, Euronews, Lonely Planet, El mundo, Daily Mail şi altele.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *