sibiu

Sibiul participă şi anul acesta la Săptămâna Europeană a Mobilităţii

Lifestyle

Săptămâna Europeană a Mobilităţii, o iniţiativă a Comisiei Europene, are loc în fiecare an, în perioada 16-22 septembrie. Sibiul participă la acest program din anul 2017, cu scopul de a schimba modul în care locuitorii săi privesc deplasarea în oraş şi de a-i încuraja să aleagă mobilitatea verde, responsabilă. Primarul Astrid Fodor propune Consiliului Local Sibiu să aprobe desfăşurarea acestui program în Sibiu şi în 2022.

„Sibiul este oraşul distanţelor scurte – aşa că mersul pe jos este o opţiune la îndemână şi mai sănătoasă. Transportul public s-a modernizat în ultimii 4 ani şi facem demersuri pentru a-l extinde şi spre localităţile învecinate. Utilizarea bicicletei a devenit mai accesibilă prin Sibiu Bike City şi continuăm să creăm piste şi să le conectăm pe cele existente. Prin urmare, noi, sibienii, putem să alegem astăzi mobilitatea alternativă, prietenoasă cu mediul, pentru că variante avem. Trebuie doar să ne propunem.” (Astrid Fodor, primarul municipiului Sibiu)
Tema ediţiei din anul acesta este „Conexiuni mai bune” şi se desfăşoară sub sloganul „Combină şi deplasează-te!”, o invitaţie la utilizarea celor trei alternative ecologice de deplasare în oraş, în orice combinaţie, în funcţie de nevoi. Cu acordul Consiliului Local, Primăria Sibiu va înscrie oraşul în acest program şi va organiza activităţi şi evenimente, împreună cu partenerii săi.

Ziua fără maşini este propusă anul acesta pentru data de 18 septembrie când mai multe străzi din centrul istoric se vor închide pentru maşini şi vor fi deschise complet pietonilor, devenind spaţii de promenadă, în care se vor desfăşura diverse activităţi. De altfel, mersul pe jos este şi tema unui concurs cu premii dedicat copiilor, care se va desfăşura pe parcursul întregii săptămâni în Zoo Sibiu sub denumirea „Mergi pe jos – e sănătos!”.
Un program detaliat va fi făcut public mai aproape de data desfăşurării Săptămânii Europene a Mobilităţii, sibienii fiind invitaţi să participe.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *