Simona Halep

Simona Halep a depus apel la Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne – împotriva deciziei de suspendare

Sport

Simona Halep a depus apel la Tribunalul de Arbitraj Sportiv împotriva deciziei de suspendare a sa pe o perioadă de patru ani pentru dopaj, informează site-ul TAS.

„Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) a înregistrat apelul depus de jucătoarea română de tenis Simona Halep împotriva deciziei pronunţate de către Tribunalul Agenţiei Internaţionale pentru Integritate în Tenis din data de 22 septembrie 2023 (decizia contestată), în care s-a constatat că aceasta a comis încălcări ale regulilor antidoping şi a fost sancţionată cu o perioadă de ineligibilitate de patru ani, începând cu 7 octombrie 2022, şi cu descalificarea tuturor rezultatelor obţinute în competiţiile care au avut loc în perioada 29 august 2022 – 7 octombrie 2022, inclusiv pierderea oricăror medalii, titluri, puncte în clasament şi premii în bani.

În apelul său la TAS, sportiva solicită ca decizia contestată să fie anulată şi ca sancţiunea sa să fie redusă. Procedura de arbitraj a CAS a fost demarată. În conformitate cu Codul de conduită în materie de sport, părţile fac schimb de observaţii scrise, iar Comisia de arbitri care va decide în această chestiune este în curs de constituire.
“Odată constituită, comisia va emite instrucţiuni procedurale pentru următoarea fază a procedurii, inclusiv desfăşurarea unei audieri. În urma audierii, Comisia va delibera şi va emite o hotărâre arbitrală care să conţină decizia sa şi motivele acesteia. În acest moment, nu este posibil să se precizeze un interval de timp pentru emiterea deciziei. Decizia Comisiei TAS va fi definitivă şi obligatorie, cu excepţia dreptului părţilor de a depune un apel la Tribunalul Federal Elveţian în termen de 30 de zile, pe baza unor motive limitate”, mai informează TAS.

Reamintim că Simona Halep a primit, luna trecută, o suspendare pentru dopaj de patru ani , valabilă de la 7 octombrie 2022 până la 6 octombrie 2026.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *