halep

Simona Halep e în „optimi” la Miami Open 2019

Sport

Simona Halep, nr. 3 WTA s-a calificat în optimile de finală ale turneului Miami Open 2019, după o partidă destul de complicată, care a durat aproape 3 ore, în fața Polonei Hercog din Slovenia, locul 93 WTA. Meciul s-a încheiat cu scorul de 5-7, 7-6, 6-2. În optimi, Simona Halep o va întâlni pe „veterana” Venus Williams.

După un început dificil, dominat de sportiva de pe locul 93 WTA, Simona Halep a cerut sfatul noului său antrenor, Daniel Dobre .Ea a avut și unele probleme medicale la genunchiul stâng, solicitând în timpul meciului intervenția unui fizioterapeut, după ce a apărut pe teren cu un bandaj kinesiologic.

„Știu că Hercog are o lovitură puternică de forehand și servește bine. Va trebui să-mi ajustez poziția din teren și vom vedea ce va fi. Sunt încrezătoare”, a spus Simona Halep, într-o conferință de presă, înainte de meci.

După această victorie, Simona Halep şi-a asigurat un cec de 91.205 dolari şi 120 de puncte WTA, iar în optimi o va înfrunta pe americanca Venus Williams (38 ani, 43 WTA), care a trecut în turul anterior de rusoaica Daria Kasatkina, cu 6-3, 6-1. Halep şi Venus sunt la egalitate în meciurile directe, 3-3, dar românca le-a câştigat pe ultimele trei, fără a ceda mai mult de cinci ghemuri. Ultimul duel a fost la Australian Open, în turul al treilea, încheiat cu 6-2, 6-3 pentru Halep.

Pentru Simona (aflată acum pe locul 3 WTA), câștigarea turneului ar însemna revenirea în fruntea clasamentului mondial.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *