halep semifinala

Simona Halep – în semifinale la Madrid

Sport Actualitate

Simona Halep (27 de ani, 3 WTA) s-a calificat, joi, în semifinalele turneului de la Madrid. Ea a trecut în sferturi de australianca Ashleigh Barty (23 de ani, 9 WTA). Halep a obținut o victorie muncită, învingătoare 7-5, 7-5, după o oră și 33 de minute de joc.

În penultimul act o va întâlni pe învingătoarea partidei dintre japoneza Naomi Osaka și elvețianca Belinda Bencic.

Odată cu calificarea în semifinale, Simona și-a asigurat poziția a doua în clasamentul WTA, dar poate chiar reveni pe primul loc, cu condiția ca Naomi Osaka sa fie invinsă în sferturi, iar ea să câștige turneul patronat de Ion Tiriac.

312.215 euro si 390 de puncte în clasamentul WTA și-a asigurat Simona prin calificarea în semifinalele competiției din capitala Spaniei.

Dacă va ajunge în finală, locul 3 WTA îşi va asigura un cec de 608.700 de euro. Câştigătoarea trofeului va încasa 1.202.520 de euro.

„Acesta este un turneu foarte special pentru mine. Nu ştiu de unde o am (n.r.: energia), încă sunt pe antibiotice, aşa că nu mi-e uşor să joc, dar sunt foarte motivată de fiecare dată când vin aici, e un loc special, oamenii sunt foarte speciali şi se poartă foarte frumos cu mine, aşa că toate acestea îmi dau o energie pozitivă pentru a veni aici şi a juca pe acest teren superb”, a spus Simona la finalul meciului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *