Simona Halep

Simona Halep – suspendată 4 ani pentru dopaj

Actualitate Sport

Jucătoarea română de tenis, Simona Halep, 31 de ani, dublă campioană de Grand Slam a fost suspendată patru ani pentru dopaj.

Agenția Internațională de Integritate a Tenisului (ITIA) a anunțat, marți, că un tribunal independent a suspendat-o pe jucătoarea română de tenis, ca urmare a unor încălcări ale Programului antidoping în tenis (TADP). Decizia poate fi atacată cu recurs.
Simona Halep a anunţat că se va adresa TAS pentru contestarea deciziei tribunalului Sport Resolutions, care a suspendat-o patru ani pentru dopaj.

“Sunt șocată, e o mare nedreptate ce se întâmplă. Nu m-am dopat absolut niciodată. Toate acestea vor ieși la iveală într-o zi. O să las experții să discute, pentru că ei știu mai bine ce s-a întâmplat. Sunt convinsă că într-o zi o să dovedesc că sunt nevinovată. Tot ce s-a întâmplat a fost nedrept din toate punctele de vedere. Sunt foarte dezamăgită că se poate judeca un sportiv pe presupunere, pe nimic concret. Toate analizele mele de sânge au fost negative și nu s-a găsit niciodată substanțe interzise. La urină, doar pe data de 29 a ieșit o cantitate infimă de roxadustat. Acum trebuie să ajung la TAS, o să fac apel la această decizie fără sens. O să lupt până la capăt ca adevărul să iasă la iveală”, a declarat Simona în fața casei sale din Constanța, potrivit Ziua de Constanţa.

Halep, de două ori campioană de Grand Slam, în vârstă de 31 de ani, a fost acuzată de două încălcări separate ale TADP. Prima s-a referit la o constatare analitică adversă (AAF) pentru substanța interzisă roxadustat la US Open în 2022, efectuată prin teste regulate de urină în timpul competiției. A doua acuzație se referă la nereguli în Pașaportul Biologic ale sportivei (ABP)”, se arată în comunicatul ITIA.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *