Sorin Grindeanu – noul președinte interimar al Camerei Deputaților

Politica Actualitate

Social-democratul Sorin Grindeanu a preluat, marți conducerea Camerei Deputaţilor pentru următoarele două săptămâni, potrivit voturilor din Biroul Permanent.

Au existat două propuneri: Sorin Grindeanu (PSD) şi Cristina Prună (USR). Reprezentanţii PNL nu au votat în Biroul Permanent. Interimatul lui Florin Roman la şefia Camerei Deputaţilor a expirat marți, iar Sorin Grindeanu a devenit noul şef interimar al Camerei Deputaţilor.

„Sorin Grindeanu (PSD) este de astăzi preşedinte interimar. A primit 7 voturi (4 voturi PSD, 1 vot UDMR, 1 vot minorităţile naţionale, 1 vot AUR). Eu am fost propusă de colegul meu Ionuţ Moşteanu pentru a prelua interimatul conducerii Camerei Deputaţilor pentru două săptămâni. PNL a decis să nu voteze deloc. Asta a însemnat că au dat pe mâna PSD conducerea interimară a Camerei Deputaţilor. PSD se întoarce cu sprijinul PNL”, a scris Cristina Prună pe pagina sa de Facebook.

Sorin Grindeanu este membru PSD din noiembrie 1996, iar între 2008 și 2012 a fost viceprimar al Timişoarei. Din 2012 până în iunie 2016 a fost deputat, devenind ulterior preşedinte al CJ Timiş. Sorin Grindeanu a mai fost și ministru al Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale în perioada decembrie 2014 – noiembrie 2015 și a ocupat funcția de prim-ministru al României din 4 ianuarie 2017 până în 29 iunie 2017.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *