Sportivii români – printre primii cei mai buni 10 atleţi din Europa la caiac slalom

Sport Actualitate

România ajunge între primele zece naţiuni europene la caiac slalom, după Cupa Europeană la Caiac Slalom care s-a desfăşurat în weekend la Roudnice, în Cehia. Matteo Olar s-a clasat pe locul al şaselea la proba de canoe şi pe locul al şaptelea în concursul de caiac. Patrick Cozma s-a calificat în finalele probelor de caiac şi de canoe şi a încheiat competiţia pe locul 20.

Lotul României, antrenat de Ionuţ Stancovici, a fost format din şase sportivi, cu toţii legitimaţi la clubul sportiv Caiac SMile, din Satu Mare.
„Întotdeauna ne reprezentăm ţara cu mândrie, indiferent de competiţia la care participăm. Fiecare concurs e o oportunitate pentru noi de a deveni mai buni. Sportivii noştri ştiu să transmită aceste valori de disciplină şi empatie atât în cadrul competiţiilor, cât şi în afara traseului. Ei sunt cu mine şi în proiectele sociale pe care le derulăm. Ei sunt viitorul sportului şi mă mândresc că le sunt antrenor. Mulţumim Federaţiei Române de Kaiac-Canoe pentru tot sprijinul pe care ni-l acordă, de fiecare dată.” Ionuţ Stancovici, antrenorul lotului României de caiac slalom.

Competiţia de Caiac simplu masculin a fost câştigată de A. Semerad, din Cehia. Pe locurile doi şi trei s-au clasat concurenţii din Austria şi Germania.

Ionuţ Stancovici, ” antrenorul de fericire”
Caiacist, arbitru european şi mondial, Ionuţ Stancovici, supranumit şi „antrenorul de fericire”, afirmă că sportul reprezintă o terapie atât fizică, cât şi psihică. Această credinţă a lui l-a determinat să îşi îndrepte acţiunile şi atenţia către persoane cu dizabilităţi şi copii proveniţi din medii defavorizate, cu dorinţa de a le transmite dragostea pentru sport şi de a-i ajuta să se integreze în societate prin sport.

Pe lângă proiectele sociale, el a pus bazele unui club sportiv care reprezintă România la sportul olimpic de caiac slalom. Comunicat de presă – Caiac SMile

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *