Stadionul de la sediul FIFA din Zurich va primi numele lui Pele

Sport

FIFA a anunţat marţi că stadionul de la sediul său din Zurich (Elveţia) va primi numele legendarului fotbalist brazilian Pele, care a încetat din viaţă pe 29 decembrie, la vârsta de 82 de ani, potrivit EFE.

FIFA dă astfel „un exemplu care ar putea fi urmat în întreaga lume, ca un omagiu al comunităţii fotbalului adus legendei braziliene care a murit săptămâna trecută”.
Stadionul va fi redenumit „Stadionul Pele-FIFA Zurich”, precizează Federaţia internaţională de fotbal.

Preşedintele FIFA, Gianni Infantino, a participat luni la funeraliile lui Pele, pe stadionul Vila Belmiro din Santos (Brazilia) şi a spus cu această ocazie că fiecare dintre cele 211 de asociaţii membre ale FIFA ar trebui să atribuie numele legendarului fotbalist brazilian unui stadion sau unei incinte din ţara lor.

„Cel mai important lucru este să-i aducem un omagiu Regelui Pele, deşi am sugerat cu umilinţă ca în toate cele 211 de asociaţii membre ale noastre, cel puţin un stadion sau o incintă de fotbal să îi poarte numele. Vom da un exemplu numind terenul de la sediul nostru Stadionul Pele-FIFA Zurich”, a precizat Infantino într-un comunicat difuzat de FIFA.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *