Statele baltice îşi redeschid frontierele comune începând de la 15 mai

Externe

În cadrul unei conferințe video, de miercuri, premierul leton Krisjanis Karins, premierul lituanian Saulius Skvernelis și premierul eston Jüri Ratas au convenit să redeschidă granițele interne începând cu 15 mai pentru libera circulație a rezidenților celor trei țări: Letonia, Lituania şi Estonia, într-un efort de relaxare a restricţiilor impuse în vederea opririi răspândirii noului coronavirus, au anunţat premierii celor trei ţări, potrivit Reuters.

Aceasta este prima decizie de acest fel de la începutul izolării în Uniunea Europeană (UE), în care statele membre continuă să impună restricţii atât la intrarea, cât şi la ieşirea de pe teritoriile lor.

„Am convenit că cele trei ţări baltice au controlat în mod corect răspândirea coronavirusului şi avem încredere unele în altele” scrie într-un mesaj postat pe Facebook premierul lituanian Saulius Skvernlis.

„Aşadar, începând de la 15 mai, suprimăm toate restricţiile impuse cetăţenilor Lituaniei, Letoniei şi Estoniei care călătoresc în ţările baltice”, anunţă el.

În schimb, călătorii din alte ţări europene vor continua să fie plasaţi în carantină timp de 14 zile, a precizat Skvernlis.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *