SUA evaluează utilizarea granturilor Departamentului de Stat pentru a finanța ajutorul militar pentru Ucraina

Externe

Administraţia Biden ia în considerare să folosească un program de granturi al Departamentului de Stat pentru a trimite ajutor militar suplimentar Ucrainei, a afirmat joi un oficial american, relatează Reuters.

Departamentul de Stat poate furniza asistenţă unor guverne străine pentru a achiziţiona echipament şi instruire militare americane, în baza programului de Vânzări Militare Străine (Foreign Military Sales) oferind Finanţare Militară Străină (Foreign Military Financing, FMF). Acesta este un program de granturi sau împrumuturi menit să dea un impuls capacităţilor de achiziţii de securitate ale ţărilor aliate şi partenere ale SUA.

Site-ul Politico a fost cel care a scris primul despre această iniţiativă exploratorie joi, citând doi oficiali americani aflaţi la curent cu discuţiile.
Conform unui document al Departamentului de Stat, datat 21 septembrie, din alocarea FMF de 4,65 miliarde de dolari pentru Ucraina şi ţări afectate de conflict au rămas circa 650 milioane de dolari.

Un purtător de cuvânt al Departamentului de Stat a refuzat să comenteze pe marginea articolului din Politico.
FMF este folosită pe larg. În august, administraţia preşedintelui Joe Biden a aprobat un transfer militar către Taiwan în baza programului de Finanţare Militară Străină, folosit în mod normal pentru state suverane.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *