SUA

SUA – își retrag personalul non-esențial din Irak

Externe

Departamentul de Stat a ordonat, miercuri, ca angajații guvernamentali americani din personalul non-esențial să părăsească Irakul cât mai curând posibil, a anunțat ambasada SUA la Bagdad, potrivit unui comunicat oficial, transmite defenseromania.ro.

Circulara face referire la ambasada și consulatul din capitala Kurdistanului irakian, Erbil, și menționează că „serviciile consulare ordinare vor fi suspendate temporar”.

„Guvernul Statelor Unite dispune de capacitate limitată de a furniza servicii de urgenţă cetăţenilor americani în Irak”, mai arată documentul citat.

Așadar, în declarație, Departamentul de Stat al SUA le recomandă celor vizați „plecarea cu transportul comercial cât mai rapid posibil”.

Vestea vine în contextul în care Washingtonul a anunțat, la început de mai, că va desfășura în Golf portavionul „USS Lincoln”, dar și forțe de bombardiere – ca răspuns la o „amenințare credibilă” din partea Teheranului.

Potrivit sursei citate, Washingtonul a mai anunţat trimiterea unei nave de război transportând vehicule, în special amfibii, şi a unei baterii de rachete Patriot care urmează să se alăture flotei conduse de „USS Lincoln”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *