SUA – noul preşedinte al Camerei Reprezentanţilor susţine separarea sprijinului financiar pentru Ucraina şi pentru Israel

Actualitate

Noul preşedinte al Camerei Reprezentanţilor a SUA, Mike Johnson, a afirmat joi că susţinerea financiară pentru Ucraina şi cea pentru Israel ar trebui gestionate separat, dând de înţeles că nu va susţine pachetul de 106 miliarde de dolari solicitat de preşedintele Joe Biden pentru ambele ţări, potrivit Reuters.

Mike Johnson a declarat într-un interviu acordat pentru Fox News că s-a întâlnit joi cu Joe Biden, prilej cu care a comunicat Casei Albe „consensul din rândul republicanilor din Cameră asupra necesităţii de a separa aceste chestiuni”.
Joe Biden vrea să asigure aprobarea de către Congres a unei finanţări suplimentare de 106 miliarde de dolari, cea mai mare parte pentru întărirea apărării Ucrainei şi restul să fie distribuit între Israel, regiunea Indo-Pacific şi consolidarea frontierelor.

Preşedintele nou ales al Camerei Reprezentanţilor a menţionat că preocuparea sa se referă la Ucraina. „Vrem să ştim care este obiectul, care este strategia finală în Ucraina”, a spus el, adăugând: „Casa Albă nu a precizat acest lucru”.
Biden mizează pe faptul că includerea banilor pentru Israel şi imigraţie va contribui la a-i convinge pe reprezentanţii republicani, rezervaţi în ce priveşte trimiterea de noi sume de bani Kievului, să susţină totuşi această măsură, notează Reuters.

Pachetul propus cuprinde 14,3 miliarde de dolari pentru Israel pentru sprijin aerian, apărare antirachetă şi alte iniţiative, precum şi 61 de miliarde de dolari pentru Ucraina.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *