Târgul “Crăciun Țărănesc” la Muzeul Național al Țăranului Român

Lifestyle

De vineri până duminică, 15-17 Decembrie, la Muzeul Național al Țăranului Român din București, are loc târgul de Crăciun dedicat tradițiilor și meșteșugurilor românești.

Târgul Crăciun Țărănesc te întâmpină cu cele mai gustoase preparate tradiționale de post și de dulce: dulcețuri, miere și zacuști, turtă dulce și plăcinte, brânzeturi, preparate specifice sărbătorilor, pastramă, cârnați și mușchiuleț afumat, fructe și legume proaspete de sezon, precum și alte delicii din toate zonele țării.

Bucătari pricepuți vor găti pentru tine LIVE la târg: sarmale de post și de dulce, preparate la grătar, ciuperci și legume, asezonate cu murături, bulz, pomana porcului, piftie și salată de Boeuf, varză călită, păstrăv cu mămăligă și mujdei, kurtos kolacs, de toate și pe degustate cum cere tradiția!

Meșteri și artizani din toate colțurile țării îți aduc cele mai frumoase decorațiuni de Crăciun, obiecte din lemn și sticlă, ceramică tradițională, ii și lână impaslita, icoane și vitralii, jucării și țesături.
Nu vor lipsi obiectele de colecție aduse de anticari din lăzile de zestre ale satelor românești: ii, fote, catrințe, valnice, mobilier țărănesc, fețe de masă și covoare.

Târgul Crăciun Țărănesc va fi deschis zilnic, de vineri până duminică, în intervalul orar 10:00 – 18:00, iar accesul este gratuit.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *