Tenerife – Paradisul din Insulele Canare

Actualitate Lifestyle

Tenerife, una dintre Insulele Canare (din Oceanul Atlantic) cu plaje minunate, stânci cu vedere la mare, văi și munți, este o insulă magică, nu numai pentru climatul său splendid ci și pentru natura luxuriantă, marea plină de nunațe surprinzătoare, cât și pentru gastronomie.

Particularitatea celor mai frumoase plaje din Tenerife este culoarea nisipului, în multe fiind negru, mărturisind originea vulcanică a insulei, iar în altele auriu, deoarece unele plaje au fost create artificial odată cu importul de nisipuri de pe continentul african, tocmai din dunele din Sahara.

Datorită poziției sale pe coasta de vest a Africii, clima din Tenerife este blândă, cu temperaturi calde pe tot parcursul anului, motiv pentru care este cunoscută ca “insula primăverii veșnice” .

Este insula cu cele mai multe atracții și viață de noapte. Nu este o insulă odihnitoare, dimpotrivă este potrivită pentru cei care iubesc distracția spaniolă și viața de noapte. Turiștii tineri sunt atrași de Playa de las Americas, pentru o experiență vibrantă.

Fiind cel mai turistic loc din arhipelag există multe lucruri de făcut și de văzut. Insula deține nenumărate hoteluri însoțite de discoteci, terenuri de golf și locuri unde puteți practica excursii pe mare și pe uscat, ceea ce o face destinația perfectă pentru o vacanță, în orice moment al anului.
De asemenea este una dintre regiunile cu cea mai mare biodiversitate de pe planetă unde veți găsi o mare varietate de peisaje spectaculoase.

Vacanțele în Tenerife încep de obicei în capitala sa, Santa Cruz. Situată în partea de nord-est a insulei, Santa Cruz de Tenerife este un frumos oraș de coastă și un port important. Plimbați-vă prin orașul vechi chiar deasupra nivelului mării bucurându-vă de arhitectura sa unică. Descoperiți Catedrala Santa Cruz din secolul al XVI-lea (Iglesia de Nuestra Señora de la Concepción), proiectată de faimosul arhitect Santiago Calatrava, Grădina Botanică Palmetum, farul – La Farola del Mar și Muzeul de Artă Contemporană – TEA Tenerife Espacio de las Artes.

Dacă doriți să experimentați esența vibrantă a insulei, ar trebui să vizitați Tenerife în timpul Carnavalului din Santa Cruz – al doilea ca mărime după cel din Rio de Janeiro. Este un eveniment care durează cel puțin două săptămâni, cu petreceri tematice, parade, muzică de stradă, costume impresionante și, desigur, încoronarea Reginei Carnavalului.

De asemenea, puteți vizita Parcul Național Teide, experimentând o excursie pe versanții vulcanului Teide, până la cel mai înalt punct la care se poate ajunge. Veți trece prin sate mici și pe măsură ce continuați veți fi înconjurați de hectare de pin canarian (pinus canariensis) până ce veți ajunge la un peisaj aproape lunar, în apropierea craterului. Veți putea vizita centrul de informații, plin de materiale, istorie și sugestii.

Ajungeți la cel mai înalt punct din Spania facând o plimbare spectaculoasă cu telecabina și veți fi recompensați cu vederi panoramice ale insulei. Alegeți un tur de seară pe Teide pentru a admira apusul, care este unul dintre cele mai bune lucruri de văzut în Tenerife.

În ceea ce privește plajele, Tenerife se mândrește cu plaje splendide de nisip negru vulcanic și nisip auriu așezate între stânci, ideale pentru iubitorii de scufundări și sporturi nautice, dar și pentru cei cărora le place să se relaxeze pe malul unei mări cristaline, unde nu este dificil să observați balene și delfini . Printre cele mai populare și apreciate plaje se numără Playa De La Vistas, El Medano, Playa de Las Teresitas, Playa de Torviscas, Playa Fanabe și Playa del Duque.

Stațiunile turistice din sudul insulei, cum ar fi Bollullo, Los Cristianos, Playa de las Americas și Costa Adeje combină cele mai bune hoteluri din Tenerife cu plaje senzaționale. Playa del Duque este o plajă sofisticată, nu face excepție nici Playa Fanabe, dar nu trebuie ratate nici Playa Jardin, La Caleta, Playa Tejita, Playa de Los Gigantes, Playa de Masca și Playa de Benijo.

Tenerife este una dintre cele mai dezvoltate din Insulele Canare, astfel încât veți găsi o mare varietate de activități în aer liber pentru toate gusturile și bugetele. Frumusețea naturală a insulei permite vizitatorilor să se bucure de numeroase activități în aer liber pe tot parcursul anului. De-a lungul coastei există școli de surf, sporturi nautice și centre de scufundări.

Printre activitățile pe care le puteți experimenta în Tenerife se numără: drumeții, surf, kitesurfing, snorkeling, caiac, scufundări, ciclism, golf, observarea balenelor (pe coasta de sud-vest), vizitarea parcului – Siam Park (unul dintre cele mai mari parcuri acvatice din Europa, excelent pentru familii cu copii).

În ceea ce privește gastronomia, veți găsi tot felul de restaurante care oferă diverse specialități, în special din pește și fructe de mare. Bucătăria spaniolă este delicioasă și mâncărurile pe care le oferă sunt rafinate. Mâncarea în Canare este nu numai ieftină, ci și foarte gustoasă.

Nu degeaba bucătăria spaniolă în general și bucătăria din Insulele Canare, este considerată una dintre cele mai delicioase din lume. Bucătăria insulelor este un amestec de culturi spaniole, latine și africane. Canarele folosesc o varietate de legume proaspete, fructe și pește, în general mese ușoare, care sunt mai ușor de digerat într-un climat cald. Carnea se consumă, în general, ca parte a tocanelor sau sub formă de fripturi.

Printre felurile tipice se numără: papas arrugadas, (cartofi locali fierți în apă cu sare care se servesc cu mojo canario (sos tipic) care poate fi roșu (picant) sau verde, (primul folosit mai ales cu feluri de carne, cel verde, pentru cele pe bază de pește); tapas-urile – „mise en bouche” care se mănâncă ca aperitiv și pot fi atât dulci, cât și sărate, reci sau calde; caldereta de pescado (tocană de pește). Printre cele mai renumite deserturi ale insulei, se află cu siguranță bienmesabe, un desert cu mult zahăr și miere, combinat cu o cremă de migdale cu ouă și rom.

Principalele zone comerciale se află în nordul insulei Tenerife, cu renumitele magazine de pe High Street , Santa Cruz și La Laguna pentru magazinele de artă și meșteșuguri. Sudul insulei oferă în schimb cele mai bune piețe săptămânale în care se vinde totul.

În ceea ce privește cazarea, insula se mândrește cu o gamă largă de facilități de cazare, inclusiv numeroase pensiuni, vile și apartamentele turistice la prețuri pentru toate buzunarele. Cele mai populare zone sau locații de cazare în Tenerife sunt în nord: Santa Cruz de Tenerife și Puerto de la Cruz, în timp ce în sud: Costa Adeje, Playa de las Américas și Los Cristianos.

În Tenerife există două aeroporturi – Tenerife Nord (Aeropuerto de Tenerife Norte) este cel mai mic și leagă insula de celelalte insule ale arhipelagului. Aeroportul Tenerife Sud (Aeropuerto de Tenerife Sur) este cel mai mare și leagă insula de aeroporturile majore europene și internaționale.

Pentru a vă deplasa de la aeroport la destinație puteți lua un taxi, iar pentru a vizita insula o puteți face cu autobuzul sau puteți închiria o mașină.

Din România există zboruri directe către Tenerife. Printre companiile care oferă zboruri spre Tenerife se numără : KLM, Aeroflot, Czech Airlines, British Airway, Iberia, Zboruri Austrian Airlines.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *