Tot mai mulți soldaţi ruşi dezertează – anunță Ministerul Apărării britanic

Externe

Instanțele din Rusia condamnă un număr tot mai mare de soldați pentru dezertare, ceea ce indică un moral scăzut în rândul acestora , potrivit ultimei evaluări făcute de Ministerului Apărării britanic, relatează DPA.
”Refuzul de a lupta reflectă mai degrabă lipsa pregătirii şi a motivaţiei şi situaţiile cu stres ridicat cu care se confruntă forţele ruse pe întreaga linie a frontului din Ucraina”, a postat ministerul pe platforma X, fosta platformă Twitter.

Analiza face referire la o informaţie publicată de website-ul independent rus Mediazona pe 18 iulie, conform căreia aproape 100 de soldaţi ruşi sunt condamnaţi în fiecare săptămână pentru refuzul de a se supune ordinelor. ”Rata ridicată a condamnărilor demonstrează starea precară a moralului Armatei Roşii şi reticenţa unor elemente de a lupta”, scria Mediazona.

Această situaţie are însă un impact minim asupra prezenţei militare ruse pe front întrucât Moscova îşi completează efectivele trimise în Ucraina cu un număr mare de soldaţi slab instruiţi, potrivit analizei.
”De la mobilizarea parţială anunţată în septembrie 2022, Rusia şi-a adaptat abordarea faţă de război, punând accent pe dimensiunea cantitativă în operaţiunile ofensive şi defensive”, conform analizei citate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *