Trei locații din Balcani și Europa de Est, de vizitat în 2019

Lifestyle Actualitate

Într-un articol din secțiunea Travel, New York Times, a inclus, trei locații din Balcani și Europa de Est,  într-o listă care include cele 52 de locuri din lume pentru a fi vizitate  în 2019. Ziarul a inclus în listă orașul croat  Zadar, și insulele vecine. Printre frumusețile orașului Zadar sunt: centrul  medieval, malul mării,  și „Sea Organ – Orga Marină”, creată de arhitectul Nikola Basic, amintește, New York Times.

              Pe listă, sunt și munții Tatra, din Slovacia, descriși ca „o destinație în afara radarului, pentru activități de schi și  aer liber”. Printre atracțiile regiunii,  este Kosice, un oraș care „oferă străzi colorate pline de cafenele și restaurante”, împreună cu „clădiri gotice și clădiri cu arhitectură  barocă, perfect conservate”.

            Printre destinațiile acestui an, New York Times, a inclus și Plovdiv.  Al doilea oraș bulgar este o „capitală europeană a culturii în 2019” și o „bijuterie gata să strălucească” datorită „celor peste de 500 de evenimente organizate  în oraș și în regiune, inclusiv concerte, spectacole de teatru în aer liber și târguri de produse alimentare „. Plovdiv se mândrește de asemenea cu un „cartier de artă numit Kapana” și cu un „splendid amfiteatru roman”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *