parlamentari uk

Trei parlamentari britanici părăsesc Partidul Conservator

Externe

Miercuri, trei parlamentari ai Partidului Conservator Britanic au anunțat că și-au părăsit partidul și se vor alătura unui grup parlamentar independent, decizia fiind luată din cauza unor dezacorduri profunde cu privire la Brexit, relatează Reuters.

Cei trei parlamentari, Anna Soubry, Heidi Allen şi Sarah Wollaston, vechi critici ai strategiei lui May pentru ieşirea din Uniunea Europeană, despre care spun că este dirijată de conservatorii eurosceptici, au transmis într-un comunicat că demisionează “din cauza modului dezastruos în care acest guvern gestionează Brexit-ul”.

După aflarea că parlamentarii au demisionat, Theresa May s-a declarat întristată, dar adăugat că ea face ce este bine pentru ţară.

„Mă întristează această decizie”, a precizat premierul într-un comunicat, adăugând că era de aşteptat ca procesul Brexit-ului să fie unul dificil.
Cele trei demisii înseamnă că poziţia lui May în parlament se slăbeşte şi mai mult, într-un moment când trebuie să obţină un vot crucial pentru forma acordului privind Brexit-ul pe care va reuşi să o obţină cu UE.

Preşedintele Comisiei Europene Jean-Claude Juncker se va întâlni, miercuri seară, cu Theresa May. Premierul britanic va încerca din nou să convingă Uniunea Europeană să modifice acordul Brexitului, pentru a obţine in extremis aprobarea Parlametului britanic, cu o lună şi ceva înainte de ieşirea din UE, în pofida refuzului reptat al Uniunii de a-l renegocia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *