Ucraina – acord comercial cu Israelul

Externe

Ucraina și Israelul au semnat un acord de liber schimb comercial. Acordul a fost semnat de viceprim-ministrul Ucrainei, Stepan Kubiv, și de ministrul israelian al Economiei și Industriei, Eli Cohen.
Semnarea acordului a avut loc în timpul vizitei oficiale în Israel, care tocmai s-a încheiat, a președintelelui ucrainean, Petro Poroșenko. Potrivit agenției ucrainene de știri Ukrinoform, Poroșenko a subliniat că a fost o zi istorică în ceea ce privește relațiile dintre Ucraina și Israel, adăugând că acordul de liber schimb va elimina toate barierele din relațiile economice dintre cele două țări.
Conform estimărilor Ministerului Dezvoltării Economice și Comerțului, acordul va contribui la creșterea exporturilor Ucrainei în Israel, în viitorul apropiat și la îmbunătățirea echilibrului comercial dintre cele două țări. Efectul acordului de liber schimb nu se va aplica teritoriilor ocupate temporar de Crimeea, orașul Sevastopol și anumite zone ale regiunilor Donetsk și Luhansk, până la restaurarea completă a ordinii constituționale, informează agenția de știri Ukrinform.
Potrivit Strategiei de Export a Ucrainei, pentru dezvoltarea comercială, în perioada 2017-2021, Israelul se numără printre primele 20 de piețe cele mai promițătoare pentru exportul produselor ucrainene și este, de asemenea, unul dintre principalii parteneri în relațiile comerciale ale Ucrainei în regiunea Orientului Mijlociu. Sectoarele cu cele mai mari oportunități de dezvoltare pentru cooperare sunt: agricultura, turismul, prelucrarea hidrocarburilor, comunicațiile, medicina, eficiența energetică și ecologia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *