F-16

Ucraina anunță o „coaliție” de 11 țări pentru a-și antrena piloții de F-16

Actualitate

Ucraina a anunțat marți formarea unei „coaliții” de 11 țări pentru a-și antrena piloții pe avioanele de luptă F-16, pe care Kievul cere să i le livreze pentru a-și susține contraofensiva pe linia frontului, potrivit The Guardian.

„A fost formată o coaliție pentru antrenarea piloților F-16 pentru forțele aeriene ucrainene! Astăzi, 11 state partenere și Ucraina au semnat un memorandum”, a postat pe Twitter ministrul ucrainean al Apărării, Oleksiï Reznikov.
Din această coaliție fac parte Marea Britanie, Canada și țări europene.

„Nu este vorba de antrenament, ci de recalificare”.
Pregătirea piloților ucraineni pe avioane de vânătoare F-16 va începe în august la o bază din România, a declarat ministrul ucrainean al Apărării, Reznikov.
„Ţările în care vor avea loc antrenamentele militarilor ucraineni sunt Danemarca, Olanda, Belgia, Canada, Luxemburg, Norvegia, Polonia, România, Suedia și Marea Britanie” a scris Reznikov pe Twitter.

Ucraina intenționează să trimită „câteva zeci” de piloți de luptă pentru a se antrena în vederea operării avioanelor de luptă F-16 americane, a declarat anterior purtătorul de cuvânt al forțelor aeriene ucrainene, Iurii Ihnat.
„Se face totul pentru a începe cât mai repede posibil”, a declarat Ihnat la televiziunea națională ucraineană, adăugând că piloții aleși pentru pregătire vor avea experiență de luptă.
„Nu este vorba de antrenament, ci de recalificare”, a adăugat Ihnat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *