euro

UE va acorda ajutoare umanitare de 1,5 miliarde de euro în 2022

Social

Date fiind crizele umanitare provocate de dezastre naturale precum seceta sau inundațiile, alimentate de schimbările climatice și de degradarea mediului, Comisia Europeană a adoptat un buget de 1,5 miliarde de euro pentru ajutoarele umanitare pe care le va acorda în anul 2022. Asistența umanitară se va distribui după cum urmează:

– 469 de milioane de euro se vor aloca Africii Subsahariene;
– 351 de milioane de euro se vor aloca nevoilor Orientului Mijlociu și Africii de Nord;
– cu 152 de milioane de euro vor fi finanțate proiecte în Europa de Sud-Est și în vecinătatea europeană;
– cu 188 de milioane de euro vor fi sprijinite populațiile cele mai vulnerabile din Asia și America Latină;
– restul de 370 de milioane de euro se vor utiliza pentru a răspunde unor crize neprevăzute sau exacerbări bruște ale crizelor existente, precum și pentru finanțarea altor acțiuni.

Crizele umanitare continuă să se intensifice la nivel mondial. Deși conflictele și violența se află la originea principalelor nevoi umanitare, situația este, din ce în ce mai des, exacerbată de dezastre naturale precum seceta sau inundațiile, alimentate de schimbările climatice și de degradarea mediului.

Comisarul pentru gestionarea crizelor, Janez Lenarčič, a declarat:
„Nevoile umanitare se află la un nivel record și continuă să crească. Această situație este cauzată în principal de conflicte, dar din ce în ce mai mult și de provocările globale, precum schimbările climatice și COVID-19. Grație ajutorului nostru umanitar, UE își va putea juca rolul, continuând să salveze vieți și să acopere nevoile de bază ale populațiilor afectate. Bugetul permite nu numai gestionarea crizelor noi și foarte vizibile, ci și evitarea punerii în plan secund a crizelor umanitare existente, prelungite sau recurente, cum ar fi cele care afectează Columbia sau Sudanul de Sud ori populația rohingya.”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *