Ursula von der Leyen

Uniunea Europeană i-a propus preşedintelui american Joe Biden un pact transatlantic

Externe

Uniunea Europeană i-a propus viitorului preşedinte american Joe Biden un pact transatlantic pe teme precum pacea, securitatea, prosperitatea şi drepturile omului, au transmis miercuri Reuters şi AFP.

Europa ”are un nou prieten la Casa Albă după patru ani lungi” ai preşedinţiei Trump, a spus şefa Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, în faţa Parlamentului European.

De asemenea, preşedintele Consiliului European, Charles Michel, a declarat „În prima zi a mandatului său, îi adresez o propunere solemnă noului preşedinte. Haideţi să construim un nou pact fondator pentru o Europă mai puternică, pentru o Americă mai puternică şi pentru o lume mai bună.

Această nouă agendă pentru Europa şi pentru SUA pe care dorim să o prezentăm este o agendă ambiţioasă şi, iată de ce, în această primă zi a mandatului său, doresc să-l invit pe preşedintele Biden în Europa pentru a participa la o reuniune extraordinară a Consiliului European la Bruxelles, reuniune care s-ar putea desfăşura în paralel cu un summit al NATO”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *