Ursula von der Leyen – UE trebuie să ia în calcul introducerea obligativității vaccinării anti-COVID

Externe

Ununea Europeană (UE) este necesar să pună subiectul vaccinării obligatorii pe masă, în contextul în care varanta omicron a SARS-CoV-2 se răspândeşte în lume şi în timp ce cercetătorii încearcă să determine efcienţa vaccinurilor actuale împotriva acesteia, îndeamnă preşedinta Comisiei Europene (CE) Ursula von der Leyen, care subliniază că o asemenea decizie revine statelor membre UE, relatează AFP.

Ursula von der Leyen a anunţat într-o conferinţă de presă că versunea destinată copiilor a vaccinului împotriva covid-19 Pfizer-BioNTech urmează să fe disponibilă în UE începând de la 13 decembrie. Ea consideră că este ”adecvat şi rezonabil să discutăm acum” despre vaccinarea obligatorie împotriva covid-19, precizând că este vorba despre o ”poziţie personală”.

”Acest lucru necesită o abordare comună, dar cred că este o dicuţie care trebuie să aibă loc”, a declarat von der Leyen. Austria, primul stat membru UE care a decis vaccinarea obligatorie anticovid, pregăteşte o lege pentru a impune vaccinatrea populaţiei adulte începând de la 1 februarie 2022. Germania a anunţat marţi că vaccinarea obligatorie urmează să facă obiectul unui proiect de lege care să fie supus aprobării Parlamentului până la sfârşitul anului.

În privinţa vaccinării copiilor, preşedinta CE a anunţat că versiunea vaccinului împotriva covid-19 Pfizer-BioNTech urmează să se accelereze şi că urmează să fie ”disponibilă începând de la 13 decembrie” în UE.

Ea a precizat, în cadrul acestei conferinţe de presă dedicată evoluţiei pandemiei covid-29 şi apariiei varantei omicron a SARS-CoV-2, că deţine această informaţie de la producătorul germano-american care furnizează cel mai utilizat vaccin anticovid în cele 27 de state membre UE. Ursula von der Leyen estimează că cercetătorii au nevoie de ”aproximativ 100 de zile” pentru a adapta reacţia în privinţa vaccinurilor variantei omicron a noului coronavirus.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *